Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Μουσακάς Με Μπουκίτσες Κοτόπουλου, Μανιτάρια, Πατάτες Και Λαχταριστή Μπεσαμέλ

Τα μικρά κομματάκια φιλέτου κοτόπουλου ενώθηκαν  με τις πατάτες και τα μανιτάρια και όλα μαζί με μια  γενναία στρώση μπεσαμέλ!!
Και ιδού η συνταγή μας!!



Υλικά της συνταγής μας
700 γρ φιλέτο μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 πατάτες κομμένες στρογγυλές λεπτές φέτες
1 μικρή συσ/σία λευκά μανιτάρια 250 γρ.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κρέμα γάλακτος light 200 γρ.

Για την μπεσαμέλ
2 κούπες γάλα 500 γρ.
3 κ.σ. κορν φλάουρ 30 γρ.
200 γρ γιαούρτι 2% στραγγιστό
1 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάρουμε τις πατάτες για 5-10 λεπτά να μισοψηθούν.


  • Τις βγάζουμε και συνεχίζουμε με τα μανιτάρια και μετά με το κοτόπουλο και το κρεμμύδι μαζί.
  • Αφού σοταρισθεί καλά το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, ρίχνουμε πάλι  τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε  να βράσει το κοτόπουλο για 20 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και αφαιρούμε από την εστία.
  • Αρχίζουμε να βάζουμε τις πατάτες αλατοπιπερωμένες σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 28-30 εκατ. τη μία δίπλα στην άλλη, ως μία βάση και πάνω στρώνουμε το μίγμα του κοτόπουλου με λίγο τυρί τριμμένο.
  • Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ βράζοντας το γάλα διαλυμένο με το κορν φλάουρ σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Μόλις πήξει, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι χτυπημένο με το αυγό, το μοσχοκάρυδο και τα 3/4 του τυριού.
  • Τοποθετούμε την μπεσαμέλ, ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.


  • Αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!



6 σχόλια:

  1. πω πω!! πρωί πρωί.....το θέλω τώρα!!!
    ωραία ιδέα το γιαούρτι στη μπεσαμέλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαί το γιαούρτι την κάνει πιό αφράτη, ότι η χτυπημένη κρέμα στην κρέμα πατισερί.
      Είναι πειρασμός ακόμα και για το πρωί!!
      Σε ευχαριστώ, καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το διαφορετικό και λαχταριστό παστιτσάκι θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω!
    Γεια στα χέρια σου Μάχη μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα βαρεθεί συνέχεια με τον κιμά, και λόγω του ότι αγαπάμε το κοτόπουλο το κάναμε παστίτσιο!!
    Σε ευχαριστώ πολύ Έλενα!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμάν μιλάμε για πολύ λαχταριστό φαγητό, Μάχη!

    Αν κι' εγώ θα το έλεγα μάλλον "΄μουσακά" παρά "παστίτσιο" γιατί σίγουρα θα του κοτσάριζα και καμια στρώση μελιτζάνας εντός του :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το σκέφτηκα, ωραία ιδέα άλλη φορά θα το επιχειρήσω!1
      Σε ευχαριστώ!
      Καλό Σ/Κ .

      Διαγραφή

Print friendly