Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Τάρτα Με Πράσο Και Τυριά Σαν Πίτσα

Θυμόσαστε αυτό το ζυμαράκι για πίτσα που είχαμε στην κατάψυξη;
Μαζί με λίγα πράσα που υπήρχαν στο ψυγείο έγιναν τάρτα με πράσο!!!
Ελάτε να την στήσουμε μαζί!!



Υλικά της συνταγής μας
250- 260 γρ. ζύμη πίτσας (Πίτσα Κλασσική)
4 μέτρια πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
2 μανιτάρια πλευρώτους ή 3-4 ασπρομανίταρα
150γρ. κρέμα γάλακτος
2 κούπες τυρί τριμμένο τρικαλινό light ή όποιο κίτρινο τυρί έχουμε
1 αυγό βιολογικό




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Αν έχουμε στην κατάψυξη έτοιμη ζύμη από προηγούμενη φορά που φτιάξαμε πίτσα  τότε την βγάζουμε από την προηγούμενη ημέρα στην συντήρηση και όταν θα  την επεξεργαστούμε, την αφήνουμε  μία ώρα πριν στον πάγκο μας.
  • Αν δεν έχουμε, μπορούμε να φτιάξουμε μία νέα δόση ζύμη πίτσας  (Πίτσα Κλασσική), να λαδώσουμε ένα στρογγυλό σκεύος τάρτας και με τα χέρια μας ανοίγουμε τη ζύμη, ανασηκώνοντας την γύρω-γύρω, τη λαδώνουμε ελαφρά και στην επιφάνεια, την τρυπάμε και την βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά να ψηθεί στους 180 βαθμούς.
  • Εν τω μεταξύ  έχουμε κόψει τα πράσα ροδέλες σε ένα σουρωτήρι και τα πλένουμε καλά γιατί μαζεύουν χώματα στα εσωτερικά τοιχώματα.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα πράσα, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και την πιπεριά, με λίγο λάδι για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε 1/3 της κούπας νερό και βράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να πιεί τα υγρά.
  • Χτυπάμε το αυγό, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
  • Κρατάμε λίγο τυρί για το τέλος.
  • Ενσωματώνουμε στο κρύο μίγμα του πράσου και το ρίχνουμε στο φύλλο που έχουμε βγάλει από τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με το τυρί που φυλάξαμε για το τέλος και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 170 βαθμούς.


*Έγινε μία πάρα πολύ νόστιμη τάρτα, ευχάριστη έκπληξη και για μένα που πάντα έφτιαχνα μία ζύμη τάρτας (Τάρτα Με Μπέικον, Μανιτάρια, Πιπεριές Και Τυριά) εκτός του ότι γλυτώνουμε τις μισές θερμίδες επειδή η ζύμη της πίτσας  δεν έχει μεγάλη ποσότητα λιπαρής ουσίας, νομίζω ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια την απλή ζύμη πίτσας όταν έχουμε έτοιμη στην κατάψυξη  για μία οποιαδήποτε τάρτα ή να την ονομάζουμε πίτσα με πράσο και τυριά!!



10 σχόλια:

  1. Καταπληκτική τάρτα Μάχη!
    http://drunktomatogreece.blogspot.gr/2015/01/liebster-award-discover-new-blogs.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κυριάκο για τα καλά σου λόγια, και σε ευχαριστώ πάλι για την συμμετοχή μου στο βραβείο.
      Καλό μήνα!!

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται πραγματικά λαχταριστή, Μάχη.
    Και καθώς η σπιτική ζύμη πίτσας είναι σχεδόν ακαταμάχητη για μικρούς και μεγάλους, φαντάζομαι πως και εδώ στην τάρτα θα κάνει την μεγάλη διαφορά.
    Καλό μήνα σου εύχομαι και μια πολύ καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Πηνελόπη μπορώ και την χειρίζομαι καλύτερα γιατί φτιάχνω πίτσα σε εβδομαδιαία
      βάση, αλλά ταίριαζε πολύ με τα υπόλοιπα υλικά.
      Καλό μήνα και σε σένα, και σε ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  3. Τέλεια ιδέα η τάρτα με ζύμη πίτσας!!!
    Και η γλύκα των πράσων θα την έκανε ακαταμάχητη!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς πέτυχε, και έτυχε μία ευκολία για μένα, και μία νοστιμιά για τους άλλους.
      Φιλάκια!!Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία ιδέα! Και τα λαχανικά που έβαλες, την έκαναν ακόμα πιο λαχταριστή!
    Καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι οι καλύτερες ιδέες έρχονται από τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας!!
    Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελεια μπραβο μαχη!!πλουσια γευση και φοβερη εμφανιση!!!
    Καλο μηνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή

Print friendly