Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Παγωτό Σοκολάτας Με Κομμάτια Σοκολάτας Χωρίς Παγωτομηχανή

Ένα παγωτό σοκολάτας με κομμάτια κουβερτούρας, ψημένα φουντούκια, λαχταριστό και τόσο γευστικό που ικανοποιεί στο μέγιστο τις αισθήσεις μας !!
Χωρίς γάλα ζαχαρούχο αυτή τη φορά, με την προσθήκη του μελιού, της σοκολάτας πραλίνας η γεύση του είναι σας διαβεβαιώνω αξεπέραστη!!




Υλικά της συνταγής μας
500 γρ. γάλα φρέσκο 3% ή εβαπορέ light (400 γρ. της συσκ/σίας και 100 γρ. νερό)
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 κουβερτούρα πραλίνα 170 γρ. τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. γεμάτες καστανή ζάχαρη
2-3 κ.σ. γεμάτες καλό κακάο
2 κ.σ. γεμάτες μέλι 80 γρ.
1 κ.σ.λικέρ κακάο η tia maria ή  ότι έχουμε
200 γρ. τυρί κρέμα light
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%  πολύ παγωμένη
125 γρ. κουβερτούρα  προαιρετικό
80 γρ. φουντούκια ψημένα και τεμαχισμένα







Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και κρατάμε 100 γρ. που ανακατεύουμε με το κόρν φλάουρ.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά να λιώσει, συνεχίζουμε με την κουβερτούρα πραλίνας τεμαχισμένη, το κακάο (έβαλα 2 κ.σ. σκούρο κακάο ολλανδικό(για πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα βάλτε 3 κ.σ., αν έχετε το απλό κακάο βάλτε 3-4 κ.σ.), προσθέτουμε και το γάλα με το κόρν φλάουρ.
  • Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία βράση και να πήξει ελαφρά.


  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ, προσοχή όχι περισσότερο λικέρ γιατί θα καλύψει τις γεύσεις και θα είναι έντονο, ανακατεύουμε καλά και κρυώνουμε το μείγμα. (Το μέλι και το λικέρ το χρησιμοποιούμε εκτός από την γλύκα και το άρωμα, και για να μην πιάσει κρυστάλλους το παγωτό)
  • Σε μία ανοξείδωτη λεκάνη, παγωμένη για λίγο στην κατάψυξη, χτυπάμε την πολύ παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ, προσθέτουμε απαλά το τυρί κρέμα.
  • Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας. 


  • Τοποθετούμε το ίδιο δοχείο κλεισμένο αεροστεγώς με μεμβράνη στην κατάψυξη.


  • Κάθε 1 ώρα για 3-4 φορές βγάζουμε και χτυπάμε με το μίξερ χειρός το παγωτό μας.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τα  φουντούκια και την τεμαχισμένη σοκολάτα.
  • Όταν θέλουμε να βάλουμε παγωτό, το αφήνουμε για 5 λεπτά εκτός για να ξεπαγώσει λίγο, γαρνίρουμε με τρούφα, σάλτσα σοκολάτας ή ψημένους ξηρούς καρπούς.










10 σχόλια:

  1. Καλημέρα !!!
    Αν και λίγο βαρύ για μένα :-) φαίνεται όμως καταπληκτικό !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να είναι λίγο βαρύ αλλά είναι πολύ νόστιμο και επιτρέπω μερικές φορές να γευόμαστε ένα σπιτικό παγωτό, με περισσότερες θερμίδες!!
      Σε ευχαριστώ, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. ενα τετοιο παγωτο έπρεπε να ειχα σήμερα το απόγευμα που ηθελα κατι γλυκό και δροσιτικό ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ, κι εγώ το θέλω τώρα σερβιρισμένο!
    Με απ΄ όλα, μην ξεχαστείς... ;)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όλη μου την καρδιά, από όλα θα σας κεράσω!
      Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  4. Λαχταριστό Μάχη μου!!! Η πραλίνα είναι όλα τα λεφτά !! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H πραλίνα με καραμελωμένο φουντούκι είναι συνδυασμός αξεπέραστος!!
      Σε ευχαριστώ πολύ Αθηνάμου!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Καταπληκτικό παγωτό έφτιαξες Μάχη!!!! Τέλειος συνδυασμός!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πολύ πετυχημένο για σπιτικό παγωτό!
    Σε ευχαριστώ πολύ Κική, να έχεις ένα γλυκό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly