1800 γρ.
γάλα
1 1/2
κούπα σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ.
η 120 σιμιγδάλι και 100 κορν φλάουρ
70 γρ.
βούτυρο αγελαδινό
350 γρ. καστανή ζάχαρη η μισό -μισό με μέλι
4 αυγά βιολογικά
φλούδες
λεμονιού μέσα στο γάλα
1 κ.γλ. βανίλια
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουερ και την βανίλια να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τις φλούδες, την καστανή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να κάψει καλά προτού πάρει βράση.
- Αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού.
- Ρίχνουμε λίγο από το καυτό γάλα στην λεκάνη ανακατεύοντας καλά.
- Μετά πάλι όλο το μίγμα το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία για να μην κάψουμε τα αυγά το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει!
- Μόλις πήξει η κρέμα σε 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει βάζοντας μία πλαστική μεμβράνη πάνω στην κρέμα να μην πιάσει πιάσει κρούστα.
- Ρίχνουμε σε 2 ταψάκια 28 εκ. βουτυρωμένα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς, να πιάσει ξανθή κρούστα.
- Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα!!
Φαινεται τέλεια, με την κανελλίτσα της απο πάνω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαί, είναι πολύ νόστιμη, έχεις ένα γλυκό καλό σε λίγο χρόνο!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ!
Μάχη μου πολύ ωραία !!Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά μου, είναι μία συνταγή εύκολη και μας θυμίζει το γαλακτομπούρεκο κατά το ήμισυ
Διαγραφήβέβαια, έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!!
Πολλά φιλάκια, καλό τριήμερο!
Μου υμιζει την λατρεμενη μπουγατσα με κρεμα...οκ χωρις το φυλλο απο εξω!!!ωραια μας γλυκανες και σημερα μαχη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσου εχομαι καλο σ κ δ!!!!φιλακια!!!
Ναί και μπουγάτσα μου θυμίζει γιαυτό το κάνω συχνά, είναι μία εύκολη και καλή λύση!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ!!Καλό Σ Κ.Δ!!
Πολλά φιλάκια!
Η γαλατόπιτα είναι το ιδανικό γλυκάκι για την εβδομάδα της Τυρινής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό τριήμερο Μάχη μου, να περάσεις πολύ όμορφα αυτό το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς!
Φιλιά!
Ναι πραγματικά είναι μία καλή επιλογή για την Κυριακή!!
ΔιαγραφήΣου εύχομαι ολόψυχα να περάσεις καλά, πολλά φιλιά!!
Δεν εχω κανει ακόμη γαλατόπιτα, επειδή δεν μου αρεσουν οι κρόκοι των αυγων, μπορω να βάλω λιγότερους ή να τα αντικαταστησω με κάτι άλλο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο, φιλιά!
Και εγώ έχω βάλει ήδη λιγότερους κρόκους για την ποσότητα γάλακτος που αναφέρω,
Διαγραφήπιστεύω από την εμπειρία μου θα μπορούσες να βάλεις 2 αυγά, και 2 ασπράδια.
Όλα τα ασπράδια να χτυπηθούν σε μαρέγκα για καλύτερα αποτέλεσμα.
Πολλά φιλιά, καλό τριήμερο!
Σίγουρα πολύ νόστιμη και εύκολη η γαλόπιτα που μας προτείνεις Μάχη μου!!! Ότι πρέπει για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό τριήμερο να έχεις!
Ναί ο καφές για εμάς είναι ιερή στιγμή, μας ενώνει ,μας ξεκουράζει, άρα άν συνοδεύεται
Διαγραφήκαι με το γλυκάκι θα είναι όλα περίφημα!!
Σε ευχαριστώ! Καλό τριήμερο.
Το περίεργο είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ γαλατόπιτα, χιχι!!!! Η δική σου με σιμιγδάλι φαίνεται πολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό τριήμερο!
Είναι μια καλή επιλογή, αν σου αρέσει αυτή η κρέμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό τριήμερο!
Καλή Σαρακοστή . Είναι όντως μία πολύ καλή γαλατόπιτα εμφανίσιμη και λαχταριστή
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι δοκιμασμένη, εύκολη, και πολύ νόστιμη!
Καλή Σαρακοστή!