Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ρολό Κοτόπουλο Με Πορτοκάλι Και Πατάτες



Για γιορτινό τραπέζι προσθέτουμε δαμάσκηνα μέσα στις πατάτες την τελευταία ώρα ψησίματος
και αν έχουμε κυδώνια τα προσθέτουμε σε χοντρές φέτες μαζί με τις πατάτες!!

Υλικά για τη συνταγή μας
1 ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί μίλνερ
1 κύβο knorr βιολογικό λαχανικών
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 2 πορτοκάλια
2 κ.γλ. μουστάρδα
2 κ.γλ. μέλι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
αλάτι-πιπέρι-πάπρικα
1 κιλό πατάτες (4-5 μέτριες)
1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες(προαιρετικό)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1κ.γλ. μέλι



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε το ρολό μας ελαφριά, στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Τοποθετούμε το ρολό στο ταψί η σε γάστρα και γύρω βάζουμε αλατοπιπερωμένες τις πατάτες και το κρεμμύδι.
  • Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο σέικερ (εκτός από το 1 κ.γλ. μέλι) μαζί με το λάδι  και περιχύνουμε το ρολό με τις πατάτες, τελειώνοντας με 1/2 ποτήρι νερό με τον ζωμό.
  • Ψήνουμε χαμηλά στον φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς σκεπαστό για 1 ώρα.
  • Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλη 1 ώρα γυρίζοντας το ρολό  να ξεροψηθεί, ρίχνοντας όσο ζουμί μπορούμε στο ρολό να μην στεγνώνει και το 1 κ.γλ μέλι.
  • Η εικόνα που θα αντικρύσετε στο τέλος θα σας αποζημιώσει !!!
  • Το ρολό είναι γυαλιστερό και ξεροψημένο και οι πατάτες χρυσαφένιες και ζουμερές.




1 σχόλιο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly