Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μουστοκούλουρα Της Γιαγιάς Με Μέλι

 


Υλικά της συνταγής μας
1200 γρ. αλεύρι (γ.χρ. και σταρένιο)
330 γρ. ελαιόλαδο (1 1/2 κούπα)
1 ποτήρι μούστο ή 1/2 ποτήρι πετιμέζι με 1/2 ποτήρι νερό
320 γρ. ζάχαρη άχνη(2 1/4 κούπα)
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη (η ολόκληρο και το τρίβουμε φρέσκο αυτή την στιγμή)
1 κ.σ. σόδα(διαλυμένο σε χυμό 1/2 λεμονιού)
1 κ.σ. αμμωνία
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1/2 ποτήρι κρασιού μέλι



Εκτέλεση
  •  Χτυπάμε το λάδι με την άχνη, συνεχίζουμε με τον μούστο, το μέλι, τα μπαχαρικά, τη σόδα στο λεμόνι και την αμμωνία στο κονιάκ.
  • Η ζύμη να είναι μαλακή, ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς  25-  30 λεπτά για τραγανά κουλούρια ή 15 λεπτά για μαλακά μουστοκούλουρα. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly