Υλικά της συνταγής μας
1200 γρ. αλεύρι
(γ.χρ. και σταρένιο)
330 γρ. ελαιόλαδο
(1 1/2 κούπα)
1 ποτήρι μούστο ή 1/2 ποτήρι πετιμέζι με 1/2 ποτήρι
νερό
320 γρ. ζάχαρη
άχνη(2 1/4 κούπα)
1/4 κ.γ.
μοσχοκάρυδο σκόνη (η ολόκληρο και το τρίβουμε φρέσκο αυτή την στιγμή)
1 κ.σ.
σόδα(διαλυμένο σε χυμό 1/2 λεμονιού)
1 κ.σ. αμμωνία
1/2 ποτήρι κρασιού
κονιάκ
1/2 ποτήρι κρασιού
μέλι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το λάδι με την άχνη, συνεχίζουμε με τον μούστο, το μέλι, τα μπαχαρικά, τη σόδα στο λεμόνι και την αμμωνία στο κονιάκ.
- Η ζύμη να είναι μαλακή, ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς 25- 30 λεπτά για τραγανά κουλούρια ή 15 λεπτά για μαλακά μουστοκούλουρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου