1 κιλό σαρδέλες
1 ντομάτα
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
χυμός από 1 λεμόνι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
ρίγανη φρέσκια η ξερή
αλάτι
πιπέρι
τζίτζερ σκόνη ή φρέσκο τριμμένο
2-3 πατάτες κομμένες λεπτές ροδέλες(προαιρετικά)
Εκτέλεση
·
Τοποθετούμε
τις πατάτες κάτω-κάτω στο ταψί αφού προσθέσουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο
μουστάρδα.
·
Πλένουμε
καλά τις καθαρισμένες σαρδέλες τις αλατίζουμε σε ένα μπολ , προσθέτουμε ρίγανη,
πιπέρι, τζίντζερ σκόνη και τις βάζουμε πάνω από τις πατάτες (καλά απλωμένες).
·
Κόβουμε
την ντομάτα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα ρίχνουμε πάνω από τις
σαρδέλες.
·
Προσθέτουμε
μισό ποτήρι νερό στο ταψί.
·
Τέλος,
χτυπάμε το χυμό λεμονιού με 1 ποτήρι του κρασιού λάδι και το ρίχνουμε από πάνω.
·
Ψήνουμε
στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 1 τέταρτο (ανάλογα πόσο ψημένες τις
θέλουμε).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου