Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Πίτσα Καλτσόνε Με Κοτόπουλο

Λατρεύουμε την πίτσα και έχω πάντα έτοιμες για πρώτη ανάγκη, θέλοντας να φτιάξω κάτι λίγο διαφορετικό, με υλικά που θα είναι για κυρίως πιάτο ... σκέφτηκα την σκεπαστή πίτσα. Δηλαδή το καλτσόνε με γέμιση κοτόπουλου!!




Υλικά της συνταγής μας
800 γρ. αλεύρι σταρένιο καλής ποιότητας
1 1/2 ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα χλιαρό
11/2 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.γλ. μέλι
1 κ.γλ. αλάτι Ιμαλαίων
2 κ.γλ. βούτυρο αγελαδινό μαλακό σε θερμ/σία δωματίου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
(Ή έτοιμη ζύμη για πίτσα)

500-600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι ή στήθος
500 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο κασέρι ή μοτσαρέλα
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή ρεγκάτο
500-600 γρ κονσέρβα τριμμένης ντομάτας
2 κ.γλ. φρέσκο βούτυρο για επάλειψη





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία κούπα με το γάλα χλιαρό, διαλύουμε το μέλι και τη μαγιά.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει η μαγιά για 5 λεπτά και την προσθέτουμε σε μία λεκάνη που έχουμε βάλει  το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και το λάδι.
  • Προσθέτουμε την 1 1/2 κούπα νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για μία μαλακή ζύμη, αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό η λίγο αλεύρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί όσο θα ψήνουμε το κοτόπουλο και τη σάλτσα ντομάτας.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες (εγώ έχω βάλει φιλέτο μπούτι), αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι, έως να ψηθεί καλά, και να μείνει ζουμερό.
  • Σε ένα τηγάνι βράζουμε για 15 λεπτά την τριμμένη ντομάτα με 1/3 κούπας νερό, προσθέτουμε ρίγανη, λίγο δυόσμο και στο τέλος 5-6 κ.σ. λάδι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Παίρνουμε τη ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ρίχνοντας αλεύρι να μην μας κολλήσει, σε φύλλο λεπτό (3 εκατ. περίπου), βάζοντας περισσότερο πάχος στη μέση και στα άκρα λίγο πιο  λεπτό γιατί θα διπλωθεί.
  • Βάζουμε το 1/3 από την σάλτσα μας αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο, συνεχίζουμε με το 1/3 κίτρινο τυρί πάνω στη σάλτσα, μετά το αντίστοιχο κοτόπουλο και τέλος λίγη γραβιέρα τριμμένη.

  • Με το αντικολλητικό χαρτί γυρίζουμε και τυλίγουμε στη μέση ακριβώς το καλτσόνε μας.
  • Του δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου, ενώνουμε καλά γύρω-γύρω κάνοντας ένα διπλό τελείωμα, βουτυρώνουμε καλά με βούτυρο αγελαδινό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλή θέση, για 25-30 λεπτά έως ότου πάρει ωραίο χρώμα!!
  • Ακόμα καλύτερα είναι να τοποθετήσουμε το καλτσόνε μας πάνω σε ένα ταψί που έχουμε πρώτα βάλει για 15 λεπτά  στον προθερμασμένο φούρνο!!







6 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μάχη μου!
    Την ίδια έμπνευση είχαμε, χτες τρώγαμε πίτσα κι εμείς...

    Το καλτσόνε έχει αγαπημένα υλικά κι είμαι σίγουρη για τη νοστιμιά του. Ζουμερό και Λαχταριστό!

    Φιλάκια σου και ευχές για καλή εβδομάδα!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πίτσα είναι πολύ αγαπημένη και σε μας, το καλτσόνε είναι πολύ χορταστικό και το βούτυρο απογειώνει την γεύση του!!
      Φιλάκια πολλά Ζαμπία μου, και καλή σου εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  2. Πωπω...Μου άνοιξες την όρεξη, Μάχη! Ωραιότατη η πίτσα καλτσόνε που έφτιαξες!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Χαρά, να είσαι καλά να έχεις μια καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  3. Μάχη, πολύ ωραία η ιδέα της σκεπαστής πίτσας!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Μάχη!!!
    Υπέροχο το καλτσόνε σου και πολύ αγαπημένο!! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly