Ένα
αγαπημένο φαγητό για το χειμώνα και όχι μόνο......
1 1/2 κιλό αρνί μπροστινό ή μπούτι σε μερίδες
6-7 φρέσκα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
3-4 μαρούλια
2 λεμόνια και το ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, τζίνζερ, πάπρικα
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε με 1/2 ποτήρι ζεστό νερό μέσα σε ένα φαρδύ σκεύος, να βράσει και να βγάλουμε τους αφρούς του.
- Μόλις εξατμισθεί το νερό, προσθέτουμε κομμένα 2-3 κρεμμυδάκια και ρίχνουμε 1/2 κούπα λάδι να ροδίσει καλά το κρέας μας και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε στο κρέας το ξύσμα ενός λεμονιού ακέρωτου και 1 κούπα ζεστό νερό να σιγοβράσει, για 1 1/2 ώρα περίπου. (Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, γι΄αυτό δοκιμάζουμε το κρέας)
- Σε άλλη κατσαρόλα που θα σερβίρουμε το φαγητό μας βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και μετά όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
- Αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά τους σε χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά.
- Παίρνουμε το κρέας και το τοποθετούμε πάνω στα βρασμένα μαρούλια, προσθέτουμε και το ζουμί που έχει.
- Χτυπάμε σε σέικερ το χυμό των λεμονιών, την 1 κ.σ. κορν φλάουρ και λίγο φρέσκο λάδι και το ρίχνουμε πάνω στο κρέας.
- Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά ακόμα πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Θα απολαύσετε μία γεύση απίθανη, γεμάτη αρώματα.
*Σερβίρετε με μία κουτάλα πιάνοντας μαζί από κάτω μαρούλια και πάνω κρέας, έτσι με αυτόν τον τρόπο που φτιάξαμε το φαγητό δεν διαλύεται το κρέας μέσα στα χορταρικά και οπτικά και γευστικά το απολαμβάνουμε καλύτερα...
Αυτο το φαγακι το κανει η μαμα μου και ειναι μμμμμουρλια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο σου κου μαχη!!!!
Και σε μας αρέσει το κρέας με λαχανικά!!
ΔιαγραφήΕπίσης καλό Σ.Κ.!!!
Πολύ ωραία φαγάκι Μάχη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβαλες και ωραια αρωματικά μέσα. Τέλειο