1 κιλό
χταπόδι φρέσκο
4-5
κρεμμυδάκια φρέσκα
1
φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
300 γρ.
ντοματοχυμό
1/2
κούπα ελαιόλαδο
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο, τζίντζερ, ρίγανη
Πιλάφι
1 κούπα
ρύζι για πιλάφι
1
πιπεριά Φλωρίνης κομμένη κυβάκια
1/4 κ.γλ.
κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι
1/3
κούπας ελαιόλαδο
2 1/2
ζεστό νερό
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς νερό να βράσει για 20 λεπτά με τα υγρά του.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το πιλάφι μας βάζοντας στην κατσαρόλα τις πιπεριές με το λάδι να σοταριστούν μερικά λεπτά, μετά προσθέτουμε το ρύζι τα μπαχαρικά, το νερό και αφήνουμε 20 λεπτά να βράσει.
Ekseretiko fainetai! Mou anoixe tin orexi vradiatika!!
ΑπάντησηΔιαγραφήFilia
Ναι είναι από τα αγαπημένα μου,φιλάκια!!
ΔιαγραφήΠεντανόστιμο φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά να έχεις, με υγεία!!!
Ναί πραγματικά είναι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!!!
Λατρεμενο φαγακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα
Φιλια πολλά :)
Χαίρομαι που σου αρέσει!! Φιλάκια!!!
Διαγραφήax βρε Μαχη τι μου κανες τωρα δεν ξερεις......ειμαι λατρης του χταποδιου...τρελαινομαιιι....βλεπω τωρα το φαγητο σου και μου τρεχουνε τα σαλια,εχω παθει!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ το ίδιο Κική, λατρεύω ότι έχει σχέση με την θάλασσα, χταπόδια ,ψάρια......
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχάριστο που αρέσει και σε σένα!!!