Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Χταπόδι Κοκκινιστό Με Πιλάφι Και Κουρκουμά




Υλικά της συνταγής μας
1 κιλό χταπόδι φρέσκο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
300 γρ. ντοματοχυμό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο, τζίντζερ, ρίγανη

Πιλάφι
1 κούπα ρύζι για πιλάφι
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη κυβάκια
1/4 κ.γλ. κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 1/2 ζεστό νερό




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς νερό να βράσει για 20 λεπτά με τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν και σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.


  • Ετοιμάζουμε το πιλάφι μας βάζοντας στην κατσαρόλα τις πιπεριές με το λάδι να σοταριστούν μερικά λεπτά, μετά προσθέτουμε το ρύζι τα μπαχαρικά, το νερό και αφήνουμε 20 λεπτά να βράσει.





8 σχόλια:

  1. Πεντανόστιμο φαίνεται!!!
    Καλή χρονιά να έχεις, με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί πραγματικά είναι!!
    Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεμενο φαγακι!
    Καλό ξημέρωμα
    Φιλια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ax βρε Μαχη τι μου κανες τωρα δεν ξερεις......ειμαι λατρης του χταποδιου...τρελαινομαιιι....βλεπω τωρα το φαγητο σου και μου τρεχουνε τα σαλια,εχω παθει!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ το ίδιο Κική, λατρεύω ότι έχει σχέση με την θάλασσα, χταπόδια ,ψάρια......
    Ευχάριστο που αρέσει και σε σένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly