Ελάτε
να φτιάξουμε μια νόστιμη και εύκολη γαλατόπιτα με αλεύρι αλλά γαλλικά!!!!!
1 lit. γάλα φρέσκο πλήρες
280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
6 αυγά
340 γρ. αλεύρι γ.χρ. κοσκινισμένο
2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν
25-30 αποξηραμένα
δαμάσκηνα
125 γρ. βούτυρο
λιωμένο
1 κ.γλ. υγρή
βανίλια
1/2 κ.γλ.ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ.κονιάκ
1/2 κ.γλ.ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ.κονιάκ
1/4 κ.γλ. αλάτι
άχνη και κανέλα για
το πασπάλισμα
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Χτυπάμε στο χέρι τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα ζεστό με το βούτυρο λιωμένο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα δαμάσκηνα.
- Τα δαμάσκηνα τα κόβουμε στην μέση ή και ολόκληρα τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο 40Χ28 εκατ. ή ανάλογο μεγάλο στρογγυλό.
- Πάνω στα δαμάσκηνα ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα του γάλακτος,που πρέπει να έχει ομογενοποιηθεί καλά σαν κρέμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Προσφέρεται χλιαρή με μπόλικη άχνη και κανέλα.
Καλή και νόστιμη Χρονιά Μάχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το φαρ μπρετόν σου πολύ θα μου άρεσε να είχα τώρα κοντά μου, σε απόσταση χεριού, ένα τροφαντό κομμάτι!
Ζ.
Σε ευχαριστώ Ζαμπία σου εύχομαι από την καρδιά μου μια νόστιμη ευτυχισμένη Χρονιά να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι να μπορούσα να σου έστελνα ένα κομμάτι!!!!
Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκάκι σου δείχνει πολύ νόστιμο και λαχταριστό!!!
Ευτυχισμένη και γλυκιά χρονιά και σε σένα!
ΔιαγραφήΕίναι ωραίο και εύκολο!!
Πολύ ωραια με το δαμασκηνακι και τις αχνες απο πανω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ευχάριστη έκπληξη το δαμάσκηνο μέσα σε στη γαλατόπιττα!!1
ΔιαγραφήΜμμμ λαχταριστο νοστιμο και φαλλοφερμενο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη χρονια μαχη με πολλες χαρες!!!!
Φιλια!!!
Καλή χρονιά να έχεις με υγεία και αγάπη!!Φιλάκια!!1
Διαγραφή