1 βούτυρο LURPAC 250 γρ.
2 κούπες γάλα
100
γρ. κουβερτούρα
5 κ.σ. κακάο
άγλυκο
2 - εως 2 1/2 κούπες
καστανή ζάχαρη
1 κγ βανίλια
υγρή
ξύσμα από ένα
πορτοκάλι
μισό
σφηνάκι κονιάκ ή άλλο λικέρ
μία πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα κανέλα
Υλικά για το κέικ
4 αυγά
310 γρ. αλεύρι
ΦΑΡΙΝΑΠ
1 κ.σ. μπέικιν
πάουντερ
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα υλικά για το σιρόπι σοκολάτας.Οσον αφορά την ζάχαρη μείωσα τελικά σε 2 κούπες και είναι γλυκό ,αν το θέλετε πολύ γλυκό 2 1/2 κούπες.
- Σε μέτρια φωτιά τα βράζουμε για 2 λεπτά.
- Κρατάμε από το σιρόπι μια κούπα και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Το υπόλοιπο, το κρυώνουμε κ ρίχνουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα κ το αλεύρι με το μπέικιν.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα 24 εκ. κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 55 - 60 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο κ το περιχύνουμε (αφού το τρυπήσουμε με ένα πιρούνι)με το κρύο σιρόπι σοκολάτας.
Tips
*Αν το ψήσουμε σε φόρμα του κέικ που χρειάζεται βούτυρο για να μη μας
κολλήσει, την πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου