1 1/2 κιλό μοσχάρι
η 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά κέρατο
πράσινη
2-3 μανιτάρια
πλευρώτους ή λευκομανίταρα
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
500 γρ. τριμμένη
ντομάτα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι,
τζίτζερ σκόνη
1/2 κιλό κριθαράκι
ολικής
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κρέας και στραγγίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε μέσα στην γάστρα.
- Κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την πιπεριά και τα προσθέτουμε στο κρέας.
- Ρίχνουμε την ντομάτα (τον πολτό) μέσα σε ένα ποτήρι νερό και το λάδι.
- Βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
- Ανοίγουμε την γάστρα, βγάζουμε το κρέας για να μην μας λιώσει και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
- Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κριθαράκι.
- Σε 20 λεπτά βλέπουμε πάλι το φαγητό μας και προσθέτουμε (αν χρειάζεται) λίγο ζεστό νερό και βάζουμε πάλι το κρεάτάκι μας.
- Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε τον φούρνο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου