Ελάτε μαζί
μου να φτιάξουμε το πιο νόστιμο Πασχαλινό κουλούρι γεμάτο αρώματα!!
Υλικά της συνταγής μας (120 τεμ.)
1200-1300 γρ. αλεύρι Νο 2 μαλακό η ζέας λευκό
500 γρ. βούτυρο
γάλακτος Lurpaκ soft σε θερ/σία δωματίου για 40 λεπτά
400 γρ.
καστανή ζάχαρη
6 αυγά
βιολογικά σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. κρέμα γάλακτος light
ξύσμα από
2 πορτοκάλια βιολογικά
ξύσμα από
1 βιολογικό λεμόνι
χυμός από
1 πορτοκάλι 40 γρ.
1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. κοφτό μαστίχα σκόνη
3 κ.γλ.
μπέικιν 15 γρ.
1 κ.γλ.
βανίλια υγρή
1 αυγό με
1 κ.σ. γάλα για το άλλειμα
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε δυνατά το βούτυρο στο μίξερ για 6-7 λεπτά να ασπρίσει, προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να χτυπηθεί άλλα 5 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε τα αυγά, συνεχίζουμε έως ότου αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε την σόδα μέσα στο πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, την βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο 2 με κλίμακα έως το 10, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν 1200 γρ.εως1300 μέχρι να έχουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 30 λεπτά την ζύμη σκεπασμένη με μία μεμβράνη.
- Πλάθουμε σε κουλουράκια των 22-25 γρ. σε διάφορα σχέδια.
- Τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό και γάλα, τα ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 20 -25 λεπτά έως να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα έψησα σε αερόθερμο ανά δύο τα ταψιά.
- Διατηρούνται όταν κρυώσουν σε σακούλες καλά κλεισμένες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου