Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Μπισκότα Βουτύρου με Φιστίκι Αιγίνης και Σοκολάτα

Το φιστίκι Αιγίνης το υπεραγαπώ για το χρώμα του, τη γεύση του και την ανεκτίμητη θρεπτική του αξία!!
Γι’ αυτό ήθελα να κάνω ένα μπισκότο με αυτό το φανταστικό χρώμα να σκάει μέσα του!!
Βάζοντας και λίγη σοκολάτα (την άλλη μεγάλη μας αγάπη) έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα!!
Ελάτε να το απολαύσουμε μαζί!




βαθμός δυσκολίας - μέτριος
χρόνος προετοιμασίας - 30 λεπτά
χρόνος αναμονής - 60 λεπτά
χρόνος ψησίματος - 15-20 λεπτά





Υλικά της συνταγής μας ( 50 τεμ.)
200 αλεύρι γ.χρ. κοσκινισμένο και 1-2 κ.σ. για το τέλος
150 γρ αλεύρι ολικής μαλακό
225 γρ βούτυρο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου για, 30 λεπτά
1 κούπα ζάχαρη καστανή 170 γρ.
2 αυγά
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης χωρίς κέλυφος χοντροκομμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε με τα δύο αυγά για 1-2 λεπτά, να έχουμε μία κρέμα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Μειώνουμε την ένταση, ρίχνουμε το αλεύρι γ.χρ. με το μπέικιν και το αλάτι σταδιακά και το αλεύρι ολικής.
  • Βάζουμε τον γάντζο, προσθέτουμε το φιστίκι και τη σοκολάτα. (Αν χρειαστεί ρίχνουμε 1-2 κ.σ. αλεύρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη)
  • Προσοχή μην σφίξουμε πολύ την ζύμη σε αυτήν την φάση είναι πολύ μαλακή.
  • Κόβουμε τη ζύμη στα δύο και με τη βοήθεια λαδόκολλας ή μεμβράνης, φτιάχνουμε δύο μπαστουνάκια πλάτους 5-6 εκατοστών, τυλίγουμε και βάζουμε στη συντήρηση για 1 ώρα.
  • Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια 1 εκατοστού και τοποθετούμε σε 2 ταψιά της κουζίνας.
  • Ψήνουμε μαζί σε αερόθερμο για 15-20 λεπτά.
  • Είναι ελαφρώς μαλακά στην αρχή αλλά σε λίγη ώρα γίνονται τραγανά.
  • Φυλάμε τα κρύα μπισκότα μας σε αεροστεγές σκεύος.





**Την ιδέα  πήρα από συνταγή του Παρλιάρου με αλλαγές δικές μου!!




2 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Πολύ όμορφα τα μπισκοτάκια σου, μου αρέσει το Αιγινίτικο φυστίκι συνδυασμένο με σοκολάτα και πορτοκάλι :) XOXO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ακατανίκητος συνδυασμός χρωματικά και γευστικά!
    Χαρά μου καλή εβδομάδα και σε σένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly