Τα ζήλευα
πολύ καιρό να τα φτιάξω βλέποντας τα σε διάφορα blogs και έτσι μια μέρα που το μενού μας έγραψε ρεβίθια,
μου ξαναήρθε η επιθυμία.
Έβρασα
περισσότερα και σε λίγο είχα ένα ωραίο σνακ για όλες τις ώρες πολύ υγιεινό και
πολύ νόστιμο.
Ελάτε
γρήγορα μαζί μου!!
βαθμός
δυσκολίας - εύκολο
χρόνος
προετοιμασίας - 45 λεπτά
χρόνος
ψησίματος - 40-50 λεπτά
Υλικά της συνταγής μας
3
φλυτζάνια μεγάλα βρασμένα ρεβίθια
1 -1 1/2
κ.γλ. αλάτι ανθός χονδρό
1/2 κ.γλ. κίμινο
1/2 κ.γλ. πάπρικα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
1/2 κ.γλ. κουρκουμά
1 κ.γλ. κόλιανδρο
ξερό στο γουδί
1 κ.γλ. πιπέρια
(κόκκινο, πράσινο, μαύρο, λευκό) στο γουδί ή φρεσκοτριμμένο στον μύλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Πλένουμε καλά τα ρεβίθια περίπου 400 γρ. άβραστα (καλύτερα να είναι τα χοντρά για καλύτερο αποτέλεσμα) και τα βάζουμε στο νερό από βραδύς.
- Το πρωί τα βράζουμε με νερό που τα σκεπάζουν μαζί με ένα φύλλο δάφνης, για 45 λεπτά.
- Τα ρεβίθια πρέπει να είναι βρασμένα αλλά όχι λιωμένα.
- Τα σουρώνουμε και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι τελείως στεγνά.
- Σε μία λεκάνη τοποθετούμε τα ρεβίθια , ραντίζουμε με το λάδι και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά να κολλήσουν πάνω στα ρεβίθια, τα ρίχνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αραιά -αραιά και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. (Προσοχή να μην μας καούν γιατί σκληραίνουν)
- Διατηρούμε μόλις κρυώσουν σε γυάλινα δοχεία με αεροστεγές κλείσιμο.
- Όσον αφορά τα μπαχαρικά, μπορείτε να παραλείψετε ή να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό είναι της προτίμησης σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου