Ένα γλυκάκι πολύ απλό, πλημμυρισμένο από μελωμένα γυμνά αμύγδαλα,
παρασκευασμένο τις περισσότερες φορές με κρέμα γάλακτος ζάχαρη και βούτυρο, και
σε πιο λάιτ έκδοση με ασπράδια, και ζάχαρη. Εγώ προτίμησα την πιο ελαφριά
παρασκευή τους για να να τρώμε χωρίς δεύτερη σκέψη, και το αποτέλεσμα με αποζημίωσε, με μελωμένες κριτσανιστές
απολαυστικές φλωρεντίνες. Ελάτε μαζί μου να φτιάξουμε αυτό το γρήγορο και
όμορφο γλυκό.
Υλικά της συνταγής μας
2
ασπράδια απαλά χτυπημένα
ζάχαρη(100 γρ.
άχνη + 2 κ.γλ. μέλι )
250 γρ.
αμύγδαλο φιλέ
ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ.
βανίλια
- Σε μία ανοξείδωτη λεκάνη (μπασίνα) βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι καλά όλα τα υλικά.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg91WjQ8rpLk8pEKWDKi8m2xS5P1OKG84TKlkf64Z6egoWpBacoW4ejj-U-butjcHFKbwMV8NVD2YL3UgzPBHvve43CAJBzvnn1t9DZEikONGyxIFBdArfKlujwZ0TA14r3qHoO-XhFgcbu/s1600/maxistinkouzina.blogspot.gr001.jpg)
- Παίρνουμε με βρεγμένα κάθε φορά χέρια μία ποσότητα σαν μεγάλο καρύδι, το πλάθουμε καλά στα χέρια μας και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTytUYBzFx0-8yLApWn64fjJpHd00Aa6TdOLPyMszx6UnMMwljlZVL1ArsfBulNS_zzxOTw1jmAlEoeThdrrk5YN7XMdTjfNv_GpiedT6CNQ8x-UjohdmraTVuagwQgDZmmks95N0ixxXw/s1600/maxistinkouzina.blogspot.gr002.jpg)
- Αφού τελειώσουμε τα πατάμε να γίνουν λεπτά, φτιάχνουμε λίγο το σχήμα τους σε στρογγυλό ή τετράγωνο με ένα μαχαίρι και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 15-20 λεπτά και τα βγάζουμε με μία σπάτουλα.
- Τα διατηρούμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
- Αυτήν την φορά δεν τα έκανα πολύ λεπτά, και η προσθήκη του μελιού κάνει τις φλωρεντίνες εξωτερικά κριτσανιστές και στην μέση μαλακές και μελωμένες!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRWt439pD3GWbXIVHKKIlUMdg8EHLhdEPGs_cPTNQJ2TnqkY_O_umID_uj09Kgh2UcuwaAw2otfDYPzbf0ekMzZnQkWpnHYuNdQvkWhrlvtX2yL8tKm6mCNEOtvmxU2gGCV6LrmdiuT3SJ/s1600/maxistinkouzina.blogspot.gr004.jpg)
*Την συνταγή την είδα από τον Άκη, στην εκπομπή κάντο όπως ο Ακης, με μικρές παραλλαγές δικές μου.
Καλημέρα Μάχη!! Μα τί υπέροχες είναι οι φλωρεντίνες σου;;; Και πρέπει να έγιναν και πολύ νόστιμες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήNαι μου αρέσουν πολύ σαν γλυκάκι λόγω της αδυναμίας στους ξηρούς καρπούς,τώρα πόσες αδυναμίες έχουμε είναι άλλη κουβέντα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά αυτή η συνταγή ευτυχώς είναι λίγο συγκρατημένη σε υλικά!
Φιλιά πολλά!
Ετσι μ' αρέσουν κι εμένα οι φλωρεντίνες, χωρίς κρέμα γάλακτος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ οποία είναι ένα υλικό, που δεν μου κολλάει με τίποτα στις φλωρεντίνες.
Τις έκανες σούπερ Μάχη μου!
Φιλιά!
Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό με την κρέμα γάλακτος, αλλά αφού μου αρέσει το αποτέλεσμα χωρίς, υιοθετήθηκε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Ελενα, φιλάκια πολλά!
δεν τις εχω δοκιμάσει ακομη στην πραξη! Τραγανες και γλυκες οι δικες σου Μαχη μου οπως πρεπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο με όμορφες στιγμές!
Φιλιά πολλά :)
Να τις φτιάξεις γιατί είναι εύκολες και υγιεινές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Αριάδνη μου για τις γλυκές ευχές σου, καλό Σ/Κ με πολλά φιλιά!