Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Παξιμαδάκια Ολικής με Κριθάρι, Πολύσπορα

Παξιμαδάκια εύκολα, για όλες τις ώρες, αποφάσισα να φτιάξω σήμερα με δικά μας υλικά αξεπέραστα σε ποιότητα και νοστιμιά!!
Με  ζύμη για  σπιτικό ψωμί μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε παξιμάδια φουρνίζοντας τα όμως δύο φορές!!
Είναι τόσο νόστιμα που μπορείς να τα χρησιμοποιείς από το πρωί μέχρι το βράδυ για σνακ αλλά και στο μεσημεριανό και βραδινό!
Ελάτε γρήγορα κοντά μου!!






Υλικά της συνταγής μας
450 γρ. αλεύρι ολικής
250 γρ. αλεύρι κριθαριού
350 γρ. αλεύρι πολύσπορο
100 γρ. αλεύρι βρώμης ή βρώμη τριμμένη στο multi
4 κ.γλ. μαγιά ξηρή γεμάτα
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας η καστανή
80 γρ. ελαιόλαδο
περίπου 3-4 κούπες νερό χλιαρό






Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα άλευρα και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα. (Αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο από αυτά μπορείτε να το αλλάξετε με κάποιο άλλο αλεύρι ολικής ή καλαμποκάλευρο ή κίτρινο αλεύρι για ψωμί)
  • Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε την μαγιά με 1 κούπα νερό, 2-3 κ.σ. αλεύρι ολικής και την ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να γίνει για 15-20 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στην μέση της λεκάνης με τα άλευρα το μείγμα της μαγιάς, το λάδι, το αλάτι και λίγο -λίγο το χλιαρό νερό ανακατεύοντας να έχουμε μία ζύμη πού δεν κολλάει στα χέρια μας.
  • Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα στον πάγκο σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιασθεί.
  • Ζυμώνουμε πάλι και χωρίζουμε την ζύμη σε 3-4 κομμάτια.
  • Τα πλάθουμε σε μακρόστενα ρολά, τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, χαράζουμε μέχρι την μέση τα παξιμάδια μας, σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε 30-50 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Ψήσιμο στον φούρνο 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά αφού κρυώσουν τα κόβουμε ένα-ένα, τα τοποθετούμε στο πλάι στην λαδόκολλα και ψήνουμε πάλι στους 110-120 βαθμούς 50-60 λεπτά πάντα αερόθερμο.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.
  • Διατηρούνται για ένα μήνα!!







2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία σου έγιναν Μάχη.
    Τα αλεύρια που έβαλες είναι ιδανικά για ένα νόστιμο αποτέλεσμα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ καλή επιλογή αν μπορείς να προμηθευτείς διάφορα αλεύρια και να πειραματίζεσαι, πραγματικά βγαίνουν αριστουργήματα.
    Σε ευχαριστώ πολύ Μάριον!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly