Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κέικ Λεμονιού με Βρώμη Και Κεράσια


Κέικ λεμονιού δεν είχα φτιάξει. Συνήθως χρησιμοποιώ πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό).
Είναι όμως τόσο αγαπημένο όλων μας το λεμόνι, που σκέφτηκα να πρωταγωνιστεί σε αυτό το καινούργιο μου κέικ!
Και δεν το μετανιώνεις, γιατί το ξύσμα του ελληνικού βιολογικού λεμονιού είναι ασυναγώνιστο στην γεύση και το άρωμα!!
Είναι ένα κέικ μαλακό, μελωμένο, γεμάτο αρώματα από το μέλι, το λεμόνι και έρχεται το γλυκόξινο γλάσο να το απογειώσει!
Ελάτε μαζί μου!!





Υλικά της συνταγής μας
180 γρ. αλεύρι up κόκκινη φαρίνα
1 κούπα βρώμη
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κούπα ζάχαρη καστανή
3 κ.σ. γεμάτες μέλι
100 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κούπας ελαιόλαδο
4 αυγά μεγάλα
1 κούπα γάλα
ξύσμα από 2 λεμόνια βιολογικά
χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
3/4 κούπας κεράσια χωρίς κουκούτσι (προαιρετικό)

Γλάσο 
1/2 κούπα άχνη
2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. μέλι
1/4 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού




Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία λεκάνη χτυπάμε με μίξερ χειρός η αυγοδάρτη το βούτυρο, το λάδι,  την ζάχαρη και το μέλι, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, την βρώμη, το μισό γάλα, τον χυμό λεμονιού, το μισό αλεύρι με το μπέικιν.
  • Τελειώνουμε με το υπόλοιπο γάλα και το άλλο μισό αλεύρι.
  • Αλευρώνουμε τα κεράσια και τα ανακατεύουμε απαλά στο τελικό  μείγμα που δεν είναι πολύ σφικτό και το ρίχνουμε σε μία φόρμα του κέικ σιλικόνης(αν έχετε την αντικολλητική φόρμα βουτυρώστε και αλευρώστε καλά για να μην κολλήσει το γλυκό)
  • Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά (δοκιμάζοντας στα 50 λεπτά αν βγαίνει μία οδοντογλυφίδα  ή ένα μαχαίρι καθαρό από το κέντρο του κέικ).
  • Βγάζουμε σε 10 λεπτά το κέικ από την φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε μία κούπα ανακατεύουμε την άχνη, το ξύσμα,  χυμό λεμονιού τόσο ώστε να έχουμε ένα γλάσο σφικτό και το μέλι στο τέλος.
  • Είναι ένα γλάσο γλυκόξινο, με γεύση λεμονιού, υπέροχο, που έρχεται να απογειώσει το κέικ μας!!




2 σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly