Ένα εύκολο
φαγητό με λαχανικά της εποχής και τα αγαπημένα μας τορτελίνια με τυρί, μας
δίνει ένα πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο!!
Ελάτε μαζί
μου!!
Υλικά της συνταγής μας
250 γρ.
τορτελίνια με τυρί
1
μελιτζάνα φλάσκα μεγάλη βιολογική κομμένη σε τετραγωνάκια
1 καρότο
μεγάλο βιολογικό κομμένο σε τετραγωνάκια
2 πιπεριές
Φλωρίνης βιολογικές κομμένες σε τετραγωνάκια
1
συσκευασία 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
1/2 κούπα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
ξερό ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες
σκόρδο ολόκληρες
1/2 κούπα
ελαιόλαδο
αλάτι,
πιπέρι, τζίντζερ σε σκόνη, μία πρέζα κουρκουμά για χρώμα
κεφαλογραβιέρα
τριμμένη
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, κουρκουμά και τις μελιτζάνες για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πάρουνε χρώμα.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας το καρότο, τις πιπεριές, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
- Στο τέλος δοκιμάζουμε (καλό είναι τα λαχανικά να μην είναι λιωμένα, αλλά αν το θέλουμε, τα βράζουμε ακόμα για 5-10 λεπτά).
- Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα τορτελίνια μας στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σουρώνουμε και προσθέτουμε μία-δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσφέρουμε τα τορτελίνια με τη σάλτσα, τυρί τριμμένο και για σαλάτα μπρόκολο βραστό στον ατμό!!
Πολύ γευστικό, καλοκαιρινό πιάτο! Καλημέρα Μάχη, ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως τα τορτελίνια τα κάνω με λευκή σάλτσα, αλλά αυτή η εκδοχή με την κόκκινη σάλτσα ήταν πολύ πετυχημένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου Σαββατοκύριακο Χαρά!
Πολλά φιλιά!