Μεξικάνικες πιτούλες για ένα νόστιμο
μεξικάνικο σνακ και όχι μόνο!!
Υλικά της συνταγής μας
6 πίτες
τορτίγιες ολικής η κανονικές
300 γρ.
κοτόπουλο στήθος ψημένο, κομμένο σε κύβους
2
ντομάτες ψιλοκομμένες η 250 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 πιπεριά πορτοκαλί, 1 πιπεριά κίτρινη σε μικρά κομμάτια
1 πιπεριά πορτοκαλί, 1 πιπεριά κίτρινη σε μικρά κομμάτια
250 γρ.
τυρί κίτρινο cheddar ή gouda τριμμένο
πιπέρι,
πάπρικα, τσίλι, φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση
της συνταγής μας
- Φιλετάρουμε το στήθος κοτόπουλου, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Το βγάζουμε σε πιάτο και το κόβουμε σε κύβους.
- Στο ίδιο τηγάνι βράζουμε την ντομάτα, τις πιπεριές με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο κόλιανδρο, πάπρικα και τσίλι.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε τη φωτιά.
- Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λαδώνουμε ελαφρά, τοποθετούμε την πρώτη τορτίγια, βάζουμε ντομάτα σε όλη την επιφάνεια, συνεχίζουμε με το κοτόπουλο και λίγο τυρί τριμμένο.
- Παίρνουμε την 2η τορτίγια, την αλείφουμε ελαφρά με ντομάτα και την τοποθετούμε πάνω από την άλλη μέσα στο τηγάνι.
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά από την μία μεριά, γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα από την άλλη μεριά, ψήνουμε για 2-3 λεπτά, βγάζουμε σε ένα ταψάκι , πασπαλίζουμε με λίγο κίτρινο τυρί και ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Θέλω καιρό τωρα να δοκιμάσω να το φτιάξω κι εγω αυτο το φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα Μάχη μου!
Καλή εβδομάδα να έχουμε!
Καλό ξημέρωμα :)
Πολύ εύκολο γίνεται και με κοτόπουλο που έχουμε ψήσει προηγούμενη μέρα και το αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Αριάδνη μου!
Το αλεύρι ολικής έχει γίνει αγαπημένο μου τώρα τελευταία! Πολύ ωραίες πιτούλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω κολλήσει και εγώ με το αλεύρι ολικής!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Μαρία!
Πολύ ωραιο... ολικης λοιπόν?!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/