Ένα
γλυκό με βελούδινη κρέμα, παχύρευστο σιρόπι στο χρώμα της καραμέλας από την
καστανή ζάχαρη και το μέλι, με φύλλο κριτσανιστό έως το τελευταίο κομματάκι!!
Τόσο
γευστικό δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!! Ελάτε μαζί μου!
Υλικά της συνταγής μας (24 τεμ.)
650γρ.
φύλλο κρούστας φρέσκο ( 16 φύλλα)
250 γρ.
βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για τα φύλλα
Κρέμα
800 γρ.
γάλα πλήρες
200 γρ.
κρέμα γάλακτος 20%
4 αυγά
ξεχωριστά κρόκοι με ασπράδια
1/2
κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2
κούπα κορν φλάουρ
160 γρ.
ζάχαρη καστανή
70 γρ. βούτυρο
αγελαδινό
1 κ.γλ.
βανίλια
ξύσμα 1
λεμονιού
Σιρόπι
2
κούπες ζάχαρη καστανή
1 1/2
κούπα νερό
1 1/2
κούπα μέλι
2-3
κομμάτια φλούδας λεμονιού ακέρωτου βιολογικού (για άρωμα)
1 ξύλο
κανέλας
2 κ.σ. χυμό
λεμονιού
Εκτέλεση της συνταγής μας
Κρέμα
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια έως να έχουμε μία σφικτή μαρέγκα και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος.
- Σε μία κούπα γάλα, ανακατεύουμε και διαλύουμε το κορν φλάουρ, ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, την βανίλια και την ζάχαρη, συνεχίζουμε με το σιμιγδάλι και το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έως να πήξει η κρέμα μας και να αρχίζει να βράζει. (Προσοχή, δεν παραβράζουμε, για να έχουμε αφράτη κρέμα!)
- Αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο, χτυπάμε τους κρόκους σε ένα πιάτο, τους προσθέτουμε στα ασπράδια χτυπάμε απαλά να ενσωματωθούν.
- Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα στην κρέμα με απαλές κινήσεις με μία κουτάλα από κάτω προς τα πάνω να απορροφηθεί.
- Βάζουμε μία μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας να μην πιάσει πέτσα μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Σιρόπι
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, την ζάχαρη με το νερό, την κανέλα , τις φλούδες και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει 6-7 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι, το μέλι, αφήνουμε 2-3 λεπτά, αφαιρούμε από τη φωτιά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. (Το σιρόπι μας πρέπει να είναι παχύρευστο)
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, βγάζουμε το φύλλο μας από τη συντήρηση αν είναι φρέσκο, αν είναι κατάψυξης το έχουμε βγάλει στην συντήρηση από την προηγούμενη, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσ/σίας.
- Κόβουμε τα φύλλα μας στα τρία στο πλάτος τους, βουτυρώνουμε ανά δύο και τοποθετούμε 2 κ.σ. κρέμα (ας είναι λίγο αραιή δεν πειράζει την θέλουμε αφράτη την κρέμα), τυλίγουμε βάζοντας και τις δύο άκρες μέσα, ρολάρουμε μέχρι το τέλος, τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω στα ρολά το υπόλοιπο βούτυρο.
- Αν δεν βρούμε συσκευασία φύλλου 650 γρ. που βρήκα με επιπλέον 200 γρ. δώρο, τότε παίρνουμε 2 τεμ. των 450 γρ. και αν μας μείνουν κάποια φύλλα τα βάζουμε κατάψυξη ή αγοράζουμε από ένα ζαχαροπλαστείο φρέσκο.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 170 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να έχει ξεροψηθεί καλά το φύλλο μας.
- Όπως είναι κρύο το σιρόπι μας, το ρίχνουμε με μία κουτάλα σιγά-σιγά στο καυτό γλυκό μας.
- Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για 2 ώρες, δεν σκεπάζουμε να μην μας χαλάσει το ξεροψημένο φύλλο.
- Διατηρείτε 2-3 ημέρες σε δροσερό μέρος και μετά στο ψυγείο.
Πολύ βολικα στο σερβιρισμα τα ατομικα γαλακτομπουρεκάκια... ωραιο μελωμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό 3ήμερο :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Εύκολα στο σερβίρισμα με περισσότερο φύλλο και μεγαλύτερη απόλαυση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό τριήμερο!
Νοστιμότατα και πολύ ωραία στο σερβίρισμα τα γαλακτομπουρεκάκια σου!! Κι εγώ αύριο γαλακτομπούρεκο θα φτιάξω Μάχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό τριήμερο!!! :)
Σε ευχαριστώ Κική μου, σου εύχομαι και εγώ καλή επιτυχία στο γλυκό σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε!!
Μελωμενη αμαρτια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή με υγεία και χαμόγελα!
Καλή εβδομάδα!
Φιλιά :)
Μου αρέσει η παρομοίωση σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή και σε σένα, σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!
Πολλά φιλιά!
Τι όμορφα! Το αγαπημένο γλυκό ακόμα πιο νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!
Σε ευχαριστώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι καλή Σαρακοστή να έχετε!!
Πω πω... πολύ ωραία Μάχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε λίγωσες ;)
Τα ρολάκια γαλακτομπούρεκο είναι πολύ ωραία και βολικά στο σερβίρισμα
Καλή Σαρακοστή
Φιλιά
Τα σχόλια όλων ήταν πολύ θετικά, τελικά το μέλι αν θες να μειώσεις την ζάχαρη είναι τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή Μάριον!
Αγαπητοί Χαίρετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι μια διεθνής δανειστή που αναγνωρίζεται σε όλες τις ηπείρους.
Έχω τη φιλοδοξία να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους σε οικονομικές
δυσκολίες.
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με email για περισσότερες πληροφορίες.
E-mail: leferfrancisjean@gmail.com
Με εκτίμηση.