Μυρωδάτο
σπανάκι με φασόλια μαυρομάτικα!!
Ένας πολύ
καλός και αγαπημένος σε μας συνδυασμός !!
Είναι τόσο
γευστικό που θα το επαναλαμβάνετε συνέχεια όπως και εγώ!!
Ελάτε μαζί
μου!!
Υλικά
της συνταγής μας (4 μερίδες)
300 γρ φασόλια μαυρομάτικα
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο σε φύλλα
ντομάτα τριμμένη 350 γρ.
1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κούπα άνηθο
1/2 κούπα μαϊντανό
3/4 κούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, κύμινο
Εκτέλεση
της συνταγής μας
- Καθαρίζουμε,πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τα φασόλια καλά πλυμένα σε κρύο νερό (να τα σκεπάζει) σε μία κατσαρόλα , να πάρουν βράση, να βγάλουν τον αφρό τους και τότε να το αδειάσουμε και να βάλουμε καινούργιο ζεστό νερό.
- Ψιλοκόβουμε και το ξερό κρεμμύδι , το προσθέτουμε και αφήνουμε να βράσουν 40-50 λεπτά, αλλά να μην λιώσουν.
- Τα σουρώνουμε σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατσαρόλα το μισό λάδι να ζεσταθεί καλά, ρίχνοντας τα λαχανικά μας, αρχίζοντας από τα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, το πράσο, το σπανάκι χοντροκομμένο, να σοταριστούν.
- Προσθέτουμε αλάτι. πιπέρι, μία πρέζα τζίντζερ, κύμινο την ντομάτα και αφήνουμε, το σπανάκι, 10-15 λεπτά να βράσει, αμέσως προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια.
- Προσθέτουμε λίγο νερό (αν χρειάζεται) και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά το φαγητό μας για να ανακατευτούν τα υλικά και οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι (γιατί δεν είχαμε ρίξει στα φασόλια) και το υπόλοιπο λάδι στο τέλος.
- Αφήνουμε 15 λεπτά και σερβίρουμε!!
Αγαπημένο πιάτο και το έφτιαξες πολύ ωραίο Μάχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Καθαρή Δευτέρα!
Tι ωραία πρόταση! Τι ωραία υλικά! Τζίτζερ ε ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Αρη!!
ΔιαγραφήΤο τζίντζερ ειδικά το αγαπώ πολύ και το προσθέτω σε πολλά φαγητά προς το παρόν!!
Καλή εβδομάδα!