Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σολωμός Ψητός Στο Φούρνο Με Σπανάκι Και Ντοματίνια

 Ένα πιάτο εύκολο, αλλά πολύ-πολύ νόστιμο, γεμάτο αρώματα και βιταμίνες!!
Μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε ένα γεύμα με τους αγαπημένους μας, που θα τους μείνει αξέχαστο!!
Ελάτε μαζί μου!






Υλικά της συνταγής μας
8 φέτες ψάρι Σολωμό 2 κιλά (περίπου)
1/3 κούπας μουστάρδα ρίγανη-θυμάρι, τζίντζερ

Γαρνιτούρα
1 κιλό σπανάκι συσ/νο baby η κανονικό 
2 κρεμμύδια φρέσκα
2-3 κλωνάρια άνηθο
200 γρ. ντοματίνια
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 2-3 κ.σ. μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη ή αν έχετε την απλή, ρίχνουμε 1 κ.γλ. ρίγανη 1/2 κ.γλ. θυμάρι, 2-3 κ.σ. λάδι, ελάχιστο αλάτι, λίγο τζίντζερ, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε από τις δύο μεριές τις φέτες σολωμού.
  • Τοποθετούμε πάνω στην σχάρα της κουζίνας και από κάτω ένα ταψί με λαδόκολλα, να μην μας λερωθεί πολύ.


  • Όλο μαζί, στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 190 βαθμούς, για 20 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα, γυρίζουμε τις φέτες προσεκτικά να μην μας σπάσουν και από την άλλη πλευρά.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά έως να ξεροψηθεί.
  • Όσο ψήνεται, φτιάχνουμε την γαρνιτούρα, τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια  και τέλος το σπανάκι με τον άνηθο.
  • Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να πιει τα υγρά του, προσθέτουμε τα ντοματίνια στα δύο κομμένα, αλάτι ,πιπέρι, λίγο σκόνη τζίντζερ, λίγο φρέσκο λάδι και σβήνουμε την φωτιά.
  • Σερβίρουμε στο πιάτο βάζοντας 2 κουταλιές από το σπανάκι και πάνω μία φέτα σολωμό. Καλή σας όρεξη!!




5 σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly