Σοκολατάκια
με γέμιση λευκής κουβερτούρας, τυλιγμένα σε πολύ πικρή σοκολάτα για να νιώθουμε
αυτή την γλυκιά αντίθεση ή για τους λάτρεις του πιο γλυκού,
τυλιγμένα με κανονική κουβερτούρα 52%.
Αν είστε
λάτρεις της λευκής σοκολάτας ελάτε μαζί μου!!
Υλικά της συνταγής μας
180 γρ.
λευκή κουβερτούρα
100 γρ.
κρέμα γάλακτος 20%
3 κ.σ.
καρύδα τριμμένη
60 γρ.
αμύγδαλο λευκό ψημένο και ψιλοκομμένο
200 γρ.
κουβερτούρα 72% ή 52% για πιο γλυκά
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος μαζί με τη λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη, ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε την καρύδα και το αμύγδαλο και βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα να παγώσει το μείγμα.
- Λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα σε μπαιν μαρί, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε με ένα κουτάλι κομμάτια από το μείγμα της λευκής σοκολάτας, τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε (μπορούμε να κόψουμε και σε τετράγωνα κομμάτια) και τα βουτάμε στην μαύρη σοκολάτα.
- Διατηρούμε στην συντήρηση του ψυγείου.
Καλημέρα Μάχη, καλό μήνα! Πολύ πλούσια σε γεύση σοκολατάκια, μου αρέσει η δίχρωμη εμφάνιση! Φιλιά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και σε σένα Χαρά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νόστιμα και ιδιαίτερα σοκολατάκια!!
Πολλά φιλιά!