Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο ζουμερό, νόστιμο, γεμάτο αρώματα!!
Ένα φαγητό γρήγορο, πολύ νόστιμο, νηστίσιμο και αγαπητό από τους περισσότερους!!! Ελάτε μαζί μου!!





Υλικά της συνταγής μας (4-5 μερίδες)
600-700 γρ μύδια φρέσκα η κατεψυγμένα ολόκληρα η χωρίς κέλυφος
1/3 κούπας λάδι
2  σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης σε μικρά τετράγωνα
1 πιπεριά πράσινη κέρατο  σε μικρά τετράγωνα
1 μικρή πιπερίτσα πράσινη καυτερή (προαιρετική)
1/2 κ.γλ. κάρυ
1/2 κούπα άνηθο
1/2 κούπα κρασί λευκό
2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι
5 κούπες νερό
1 κύβο λαχανικών
3/4 κούπας τριμμένη φρέσκια ντομάτα
αλάτι. πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Εκτέλεση της συνταγής μας

  • Πλένουμε καλά τα μύδια εξωτερικά, με ένα σκληρό σφουγγάρι και εσωτερικά αν είναι κατεψυγμένα και ανοιχτά όπως τα δικά μου, με άφθονο νερό, γιατί έχουν άμμο.

  • Όποια φρέσκα μύδια είναι κλειστά μετά το πλύσιμο, τα πετάμε.
  • Σε μία κατσαρόλα ή γουόκ, ρίχνουμε το μισό λάδι, σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τις πιπεριές, το σκόρδο ολόκληρο, τον άνηθο και το κάρυ.
  • Συνεχίζουμε με τα μύδια να τα σωτάρουμε καλά (αυτά που δεν άνοιξαν τα πετάμε αμέσως) και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε για 5-8 λεπτά να βράσουν και τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτουμε  το ρύζι πλυμένο, το ζωμό λαχανικών και  το ζεστό νερό.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε 15 λεπτά να βράσει το ρύζι και στο τέλος προσθέτουμε τα μύδια.
  • Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.

  • Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα, σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε!!







6 σχόλια:

  1. Νόστιμο πιάτο και καλομαγειρεμένο από τα χεράκια σου!

    Καλό τριήμερο Μάχη κι ας φροντίσουμε να χαλαρώσουμε λιγάκι και να περάσουμε γιορτινά με την παρέα μας!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Ζαμπία!
    Καλά να περάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημενο μυδοπιλαφο! Μου αρεσει που τα μυδακια ειναι με το κελυφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Μάχη!! Επανήλθα κι εγώ... μετά τις 'αναταράξεις' μου!!! :)
    Από τα λίγα θαλασσινά που τρώω και μου αρέσουν είναι τα μύδια. Αγαπημένη η πρότασή σου σήμερα και το έφτιαξες υπέροχο και λαχταριστό!!!
    Καλή σου εβδομάδα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσουν με την καλή έννοια οι αναταράξεις σου που χρειάζονται στην ζωή μας γιατί εκτιμούμε περισσότερο αυτά που έχουμε και αγωνιζόμαστε πολύ περισσότερο για αυτά που θα μας λείψουν!!
      Σε ευχαριστώ Κική μου να είσαι καλά!Πολλά φιλάκια!!

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly