Το κέικ
που έχει αγαπηθεί περισσότερο από όλα!!
Ότι
κέικ και αν εφεύρω ή αντιγράψω από άλλες συνταγές, το αγαπημένο όλων, είναι με ένα στόμα.... βανίλια- σοκολάτα!!
Υλικά της συνταγής μας
115 γρ.
βούτυρο
1/2
κούπα λάδι
3
βιολογικά αυγά
2
κούπες ζάχαρη καστανή 340 γρ(για μέτρια γλυκό).έως 400 γρ. ζάχαρη (για αρκετά
γλυκό)
1 κ.γλ. βανίλια ή βανιλίνη
1 1/4
κούπας γάλα
350 γρ.
αλεύρι γ.χρ.
2 κ.γλ. γεμάτα μπέικιν
4-5
κ.γλ. γεμάτα κακάο
1 κ.σ. μέλι
για άλλειμα και
50 γρ.
κουβερτούρα ψιλοκομμένη για πασπάλισμα και λίγο άχνη
Εκτέλεση
της συνταγής μας
- Σε μία λεκάνη ανοξείδωτη βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι(αντικαθιστώ στα γλυκά μου αρχίζοντας από τα κέικ την μισή λιπαρή ουσία με το ελαιόλαδο μας, πού σε αυτήν την αναλογία δεν επηρεάζει καθόλου την εμφάνιση και την γεύση) και τα αυγά και χτυπάμε με μίξερ χειρός πολύ καλά να ασπρίσει το μείγμα.
- Μετά προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και το μπέικιν, και την βανίλια.
- Ρίχνουμε τα 2/3 του μίγματος στη φόρμα σιλικόνης (αν δεν είναι σιλικόνης την βουτυρώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά).
- Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε πάνω στο κέικ βανίλιας.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ελαφρά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 50-55 λεπτά.
- Στα 50 λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαίρι το κέικ. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Ξεφορμάρουμε σε 10 λεπτά, αλείφουμε με το μέλι, ρίχνουμε πάνω την ψιλοκομμένη σοκολάτα, διαφορετικά πασπαλίζουμε μόνο με ζάχαρη άχνη !!
Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι ακριβως... μπορει να ανταγωνιοστει τα πιό ευφανταστα κέικ και να κερδισει χα χα!
Βανίλια Σοκολάτα !! Πολύ σωστός συνδυασμός ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κλασικό είναι πάντα το καλύτερο! Καλό ΣΚ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασα ένα πολύ όμορφο Σ/κ σας ευχαριστώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά να έχετε μία πολύ καλή και γλυκιά εβδομάδα!
Καλησπέρα σας... Η δοσολογία που έχετε δώσει, για ποσά άτομα είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή για ενα τετράγωνο μιας χρήσης ταψί... μπορώ να διπλασιασω τα υλικά;