400 γρ εβαπορέ αδιάλυτο πολύ παγωμένο
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
1 μόρφατ φυτική σαντιγύ παγωμένη
1 κ.γλ. βανίλια
1 κ.γλ.μέλι ρευστό
1 κ.γλ.μέλι ρευστό
ξηρούς καρπούς καραμελωμένους αμύγδαλα,
και φουντούκια με
1-2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση της συνταγής
- Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός την φυτική σαντιγύ με το 1/2 γάλα εβαπορέ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το μέλι, την βανίλια και τοποθετούμε το μίγμα σε ένα αλουμινένιο σκεύος για παγωτό ή σε ένα πλαστικό με καπάκι στην κατάψυξη.
- Κάθε 45 λεπτά, για 4 φορές βγάζουμε και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατεύει το παγωτό, και να σπάνε οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται.
- Βάζουμε σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τεμαχίζουμε με τα χέρια μας.
- Την τελευταία φορά που θα χτυπήσουμε το παγωτό, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή χοντροκομμένη κουβερτούρα.
**Όταν είναι να προσφέρουμε το παγωτό, το βγάζουμε για 5-10 λεπτά να
ξεπαγώσει λίγο και απολαμβάνουμε ένα γρήγορο και ωραίο σπιτικό παγωτό, μαζί με σπιτικά μπισκότα βουτύρου που θα φτιάξουμε μαζί σε λίγες μέρες!!
Πολύ ωραίο! Οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί είναι η αδυναμία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλό αλλά πολύ αγαπημένο σπιτικό παγωτό, και οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί κάνουν την διαφορά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Μαρία!!
Ωραίο και εύκολο! Μπραβο Μαχη
ΑπάντησηΔιαγραφή