Σοκολατάκια
με ξηρούς καρπούς καραμελωμένους!!
Πολύ
γευστικά και εύκολα, έτοιμα να ικανοποιήσουν την γεύση μας και την αγάπη μας
για ένα καλό σοκολατάκι!!
Υλικά της συνταγής μας
250 γρ.
κουβερτούρα 55%
50 γρ.
κουβερτούρα 75%
100 γρ. φουντούκι
100 γρ. αμύγδαλο
120 γρ.
ζάχαρη
1 κ.σ. λικέρ
πορτοκάλι
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 60 γρ. ζάχαρη την αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε τα άλλα 60 γρ.
- Αφήνουμε να καραμελώσει, να πάρει χρώμα και ρίχνουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα ολόκληρα, ανακατεύουμε γρήγορα και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί, ελαφρώς αλλειμένο με καλαμποκέλαιο.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια μας.
- Σε μία μπασίνα βάζουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια, με το λικέρ και τις λιώνουμε σε Μπαιν Μαρί.
- Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της.
- Τέλος ρίχνουμε την πραλίνα με το φουντούκι και αμύγδαλο σε κομμάτια μέσα στη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε με ένα κουτάλι σοκολατάκια σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 1-2 ώρες και μετά διατηρούμε στο ψυγείο.
Υπέροχα, σοκολατένια με φουντούκι και αμύγδαλο είναι λατρεμένα!!!!!!!! Μπράβο Μάχη!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Κική, σου εύχομαι να έχεις μία όμορφη Κυριακή!
ΔιαγραφήΔαγκώνεις την σοκολάτα και κραααακκκκ, σπάει και το καραμελωμένο ξηροκαρπάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπόλαυση!!!
Καλό μεσημέρι Μάχη μου, φιλιά!
Η περιγραφή σου... ακριβώς αυτό που συμβαίνει όταν τρώω ένα τέτοιο σοκολατάκι!!
ΔιαγραφήΚαλή Κυριακή Ελενά μου!
Σοκολάτα και ξηροί καρποί !! Τέλειος συνδυασμός !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι ακριβώς Αρη!!
ΔιαγραφήΚαλή Κυριακή να έχεις!!