Μία μαρμελάδα σχεδόν χωρίς ζάχαρη, με ένα τέλειο κοκκινοπορτοκαλί
χρώμα από τα βερίκοκα και τα κεράσια, γλυκιά όσο πρέπει από τον πολτό
πορτοκαλιού!!
Μία απόλαυση χωρίς τύψεις!!
Υλικά της συνταγής μας
1000
γρ. καθαρό βερίκοκο χωρίς κουκούτσι
300 γρ.
καθαρισμένο κεράσι
1 1/2
κούπα πολτό πορτοκαλιού
Ξύσμα
από 1 πορτοκάλι ακέρωτο βιολογικό
100 γρ
μαύρη ζάχαρη υγρή
3 κ.σ.
στέβια
χυμός
από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά, κομμένα στη μέση τα βερίκοκα και κεράσια για 20-30 λεπτά, στο τέλος ρίχνουμε χυμό από 1/2 λεμόνι και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.
- Κρυώνουμε καλά και βάζουμε την μαρμελάδα σε καλά πλυμένα και αποστειρωμένα στο φούρνο στους 120 βαθμούς για 1/2 ώρα, γυρίζουμε μία ανάποδα τα βάζα γεμάτα και μετά κανονικά τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Δεν είναι πάρα πολύ πηχτή γι΄αυτό πιστεύω ότι θέλει να καταναλωθεί μέσα σε ένα μήνα. (Βέβαια δεν πρόλαβα να το διαπιστώσω διότι και χαρίστηκε και φαγώθηκε από όλους αμέσως!)
Πολύ ωραία! Τι ωραίο χρώμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμος συνδυασμός. Με ζάχαρη αλλά πιο υγιεινή σίγουρα! Φιλιά πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμορφο χρώμα, υπέροχοι συνδυασμοί φρούτων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα, φιλάκια!
Σας ευχαριστώ πολύ, το χρώμα είναι συνδυασμός πορτοκαλί-κόκκινο σκούρο και είναι απίθανο, ζάχαρη έχει ελάχιστη ανάλογα με το βάρος των φρούτων!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Ωραία μαρμελάδα έφτιαξες Μάχη!! Το χρώμα και ο συνδυασμός φοβερός!! Γεια στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!!
Σε ευχαριστώ Κική για τα καλά σου λόγια, καλό βράδυ!
Διαγραφή