Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Κεϊκάκια-Παστάκια Βρώμης (εύκολα στο μπλέντερ) Χωρίς Ζάχαρη, με Σιρόπι Σοκολάτας-Πορτοκαλιού

Κεϊκάκια πάρα πολύ εύκολα, χτυπημένα όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μούλτι, τόσο υγιεινά, χωρίς ζάχαρη, με σταφίδες και κράνμπερις (αν έχουμε), διαφορετικά μόνο σταφίδες και τέλος βρώμη. 
Το αποτέλεσμα είναι κεϊκάκια σαν σοκολατένια παστάκια, γιατί η βρώμη τα κάνει μαλακά, απλά τέλεια!!
Ελάτε γρήγορα κοντά μου να τα φτιάξουμε!!







Υλικά της συνταγής μας (20τεμ. των 45 γρ.)
150 γρ. κράνμπερις
210 γρ. σταφίδες μαύρες ή ανάμικτες με ξανθές
3 πορτοκάλια μεγάλα βιολογικά ξύσμα και χυμός
3 κ.σ. καρύδα βιολογική (προαιρετικό)
3 κ.σ. γεμάτες μέλι 90-100 γρ.
3 αυγά
γιαούρτι 2% στραγγιστό 350 γρ.
150 γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ
6 κ.σ. γεμάτες κακάο
100 γρ. βρώμη
3 κ.γλ. μπέικιν
*Το μείγμα είναι αρκετά αραιό  

Σιρόπι Σοκολάτας
120-130 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. μέλι
3 κ.γλ. βούτυρο καρύδας ή βούτυρο
1/4 κ.γλ. κανέλα
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
1-2 κ.σ. μέλι και κανέλα με ένα πιρούνι στην επιφάνεια στο τέλος






ψήσιμο 30-35 λεπτά στους 170 βαθμούς αερόθερμο
θερμίδες περίπου 150 περίπου /τεμ.κέικ 45 γρ. 
200 θερ./κέικ με 2.κ.σ. σιρόπι σοκολάτας






Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τοις σταφίδες, τα κράνμπερις, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
  • Μόλις αλεσθούν και πολτοποιηθούν, προσθέτουμε το κακάο, τα αυγά ένα-ένα, το γιαούρτι και το λάδι. Στο τέλος απαλά, χωρίς πολύ γύρισμα, προσθέτουμε την βρόμη με το μπέικιν.
  • Γεμίζουμε στα 3/4 φόρμες για κεϊκάκια ατομικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30-35 λεπτά στους 170 βαθμούς σε αερόθερμο.
  • Τα προσέχουμε στα τελευταία 5 λεπτά και βάζουμε μία οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή, αλλιώς εξαντλούμε όλη την ώρα.
  • Βγάζουμε σε 3-4 λεπτά από τις φόρμες, αφήνουμε να κρυώσουν, με ένα πιρούνι ρίχνουμε λίγο μέλι στο καθένα και λίγο κανέλα.
  • Τέλος γεμίζουμε το καθένα με 2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.
  • Για το σιρόπι σοκολάτας τοποθετούμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα σε μικρό σκεύος, σε μπαίν μαρί ή σε πολύ-πολύ χαμηλή θερμοκρασία, το μέλι, το βούτυρο την κανέλα και μόλις λιώσει προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού τόσο όσο θέλουμε να αραιώσει το μείγμα.
  • Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από δύο διαφορετικές μέρες που τα έφτιαξα. Την μία φορά την έκανα αραιή και την άλλη πιο πηκτή. Και τα δύο είναι τέλεια!









4 σχόλια:

  1. Α! Φαίνονται γαργαλιστικά Μάχη μου.
    Θα τα σκάρωνα αύριο κιόλας, καθώς έχω όλα τα υλικά, εκτός από την βρώμη που την ξέχασα στα τελευταία ψώνια μου.
    Καλό Σαββατοκύριακο και καλές γιορτές εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μάχη! Φαίνονται υπέροχα και πολύ λαχταριστά και ζουμερά τα κεκάκια σου... καταγράφονται!!!!
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο μαλακά φαίνονται! Και πόσο λαχταριστά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σχόλια, είναι διαφορετικά και πολύ λαχταριστά!!
    Καλές γιορτές με υγεία ξεχωριστά στην κάθε μία
    Πηνελόπη, Κική και Μαρία !!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly