Βελούδινα,
αφράτα κεϊκάκια που μοιάζουν με ντόνατς, λόγω της σύσταση τους, πασπαλισμένα με
γλάσο κανέλας και γεμισμένα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Όπως και να
τα προσφέρετε, σκέτα ή με γλάσο ή με άχνη ή με μαρμελάδα, είναι απλά υπέροχα !!
Αυτή την
Κυριακή το πρωί που μοσχομύρισε το σπίτι, όλοι ξύπνησαν νωρίτερα!!
Το
σίγουρο είναι.... ότι δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο σε ένα κομμάτι!!
Σήμερα που
είναι η παγκόσμια μέρα ψησίματος κέικ, ελάτε
γρήγορα μαζί μου!!
Υλικά της συνταγής μας (12-14
τεμ.)
2 κούπες
αλεύρι γ.χρ.
2 κ.γλ. μπέκιν
3/4 κούπας
καστανή ζάχαρη
1 πρ.
αλάτι
1/4 κ.γλ. κανέλα
2 κ.σ. λεμόνι
χυμό
150 γρ.
γιαούρτι
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
2 αυγά
Γλάσο
1/2 κ.γλ. κανέλα
3-4 κ.γλ.
ζάχαρη άχνη
3-4 κ.γλ. νερό
μαρμελάδα
βατόμουρο με ρόδι για το γέμισμα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι, να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το γιαούρτι, το λεμόνι, το καλαμποκέλαιο και ομογενοποιούμε.
- Τέλος με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το μπέκιν.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε θήκες μικρές για κεϊκάκια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
- Βγάζουμε τα cupcakes σε σχάρα να κρυώσουν.
- Φτιάχνουμε το γλάσο σε μία κούπα αναμιγνύοντας την κανέλα, την άχνη και το νερό, μέχρι να έχουμε ένα αραιό μείγμα.
- Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το γλάσο στην επιφάνεια τους.
- Γεμίζουμε το κενό με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και προσφέρουμε!!
Καλησπέρα Μάχη... δεν το ήξερα ότι είναι η παγκόσμια μέρα ψησίματος!! Πάντως τα κεκάκια είναι σουπερ... άκρως λαχταριστά!!! Και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Κική μου!!
ΔιαγραφήΚαι του χρόνου να κάνουμε πάλι κέικ όλες-οι με αγάπη!
Τι ομορφα που είναι! Πολύ λαχταριστά! Το γλάσο θα είναι νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κανέλα είναι πολύ ωραία πινελιά σε όλη την γεύση!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Μαρία!!
Τρελα!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Σε ευχαριστώ πολύ....!!
Διαγραφή