Δεν
είχα φτιάξει ποτέ brownies, αλλά είχα γευτεί με παγωτό αρκετές φορές. Τώρα όμως
ήρθε η δική μου στιγμή!!
Άρχισα
να ψάχνω και να διαβάζω συνταγές. Τελικά, όπως μου συμβαίνει τις
περισσότερες φορές, σύμφωνα με τα υλικά που αγαπώ συνθέτω την τελική συνταγή. Μία
συνταγή με μεγάλη αποδοχή από τους δικούς μου ανθρώπους, που είναι αυστηροί
κριτές!!
Είναι
εύκολο, με βούτυρο και λάδι, με καλό κακάο και μαύρη υγρή ζάχαρη!! Ελάτε μαζί
μου!!
Υλικά της συνταγής μας
60 γρ. βούτυρο
αγελαδινό
80 γρ.
ελαφρύ ελαιόλαδο
270 γρ.
μαύρη ζάχαρη υγρή
2 αυγά
60 γρ.
αλεύρι
1/4
κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα
αλάτι
1 κ.γλ.
υγρή βανίλια
50 γρ.
κακάο σκούρο ολλανδικό
1/4
κούπας καφέ φίλτρου με γεύση φουντούκι ή 1 σφηνάκι espresso
60 γρ.
φουντούκια χοντροκομμένα για την επιφάνεια
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Σε μία κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια, το αλάτι, το κακάο, τον καφέ και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Χτυπάμε τα αυγά καλά και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο κρύο μείγμα της σοκολάτας.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα πολλές φορές, απαλά από κάτω προς τα πάνω.
- Το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 18Χ28 με αντικολλητικό χαρτί, βουτυρωμένο ελαφρά από κάτω (για να κολλήσει) και πάνω.
- Τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια χοντροκομμένα πάνω στην επιφάνεια ή αν θέλετε μπορείτε να τα προσθέσετε μέσα στο μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά, στην τρίτη θέση του φούρνου, βυθίζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα (θα πρέπει να βγει υγρή, αλλά γύρω-γύρω το γλυκό μας να έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και πάνω να έχει πιάσει κρούστα).
- Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά για να σκληρύνει λίγο και το μεταφέρουμε, αφού βγάλουμε το αντικολλητικό χαρτί, σε μία σχάρα να κρυώσει καλά.
- Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό, με άχνη ή με παγωτό ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ.
Δείχνουν πολύ ωραία Μάχη, τα φουντούκια ταιριάζουν απίθανα με τη σοκολάτα! Καλημέρα, φιλιά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήNαι Χαρά νομίζω ότι τα φουντούκια είναι ότι καλύτερο με την σοκολάτα!!
ΔιαγραφήΣου εύχομαι καλή σου μέρα!!
Καλημέρα Μάχη μου!! Λατρεύω τα brownies και τα δικά σου έγιναν καταπληκτικά! Φαντάζομαι τη νοστιμιά τους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά! :)
Πέτυχε πολύ αυτός ο συνδυασμός υλικών και εξαφανίσθηκε την ίδια ημέρα από τους δικούς μου.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Κική μου!
Πολλά φιλιά!
Τουρμπο! Λαχταριστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!!
ΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ.
Τα φουντούκια ταιριάζουν γάντι με το κακάο ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μάχη!
Οπως το είπες... γάντι!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Αρη, καλό σου απόγευμα!!
Πωπωπω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τη μια σοκολατοκόλαση στην άλλη πέφτω σήμερα στο σεργιάνι μου στους φίλους!
Υπέροχα τα brownies σου και πολύ θα ήθελα να τα είχα του χεριού μου.
Καλό Σ/Κ Μάχη μου!
Ζ.
Ζαμπία μου τα σοκολατένια είναι η μεγάλη μας αδυναμία και δεν το κρύβουμε!!
ΔιαγραφήΣου αφιερώνω το πρώτο μεγαλύτερο κομμάτι!!
Σου εύχομαι να έχεις ένα γλυκό Σ/Κ!!
:) Σ΄ ευχαριστώωωωωωωωωωω!
ΔιαγραφήΠω πω λατρεύω φουντουκογλυκάαα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Νίκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!!
mmmmmmmm! τι νοστιμιές είναι αυτές που βλέπω πρωινιάτικα! Θα παραλείψω το πρωινό και θα πάω κατευθείαν για γλυκό! τέλειο φάινεται! Μ' αρέσει πολύ που έβαλες και καφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά :)
Kαι μένα μου αρέσει ο καφές στα σοκολατένια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Πέλα!!
Μάχη μου φανταστικό το brownie σου φαίνεται τόσο ζουμερό!! Και πολύ καλό που έβαλες τα φουντούκια νομίζω ταιριάζουν άψογα!! Πολλά φιλιά και ευχές για καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Αθηνά μου σου εύχομαι καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!