Ένα
παγωτό γιαούρτι με φρούτα, χωρίς πολλές θερμίδες, πάρα πολύ δροσιστικό και
γευστικό.
Ελάτε
να δούμε μαζί την εύκολη συνταγή του!!
Υλικά της συνταγής μας
400 γρ.
γιαούρτι στραγγιστό 2%
150 γρ.
κρέμα γάλακτος 22% ή εβαπορέ παγωμένο light
3 κ.σ.
μέλι
1 κ.γλ.
βανίλια υγρή
1 κ.σ. λικέρ
κεράσι ή Tia Maria
200 γρ. κεράσια
3 κ.σ.
ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Αφαιρούμε από τα κεράσια τα κουκούτσια, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και τα βάζουμε για 2-3 ώρες στην κατάψυξη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη ή το γάλα εβαπορέ, να γίνει σαντιγύ, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και το λικέρ κεράσι ή Tia Maria και ανακατεύουμε απαλά, τοποθετούμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
- Μόλις παγώσουν τα κεράσια αρχίζουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο multi, μέρος από τα κεράσια με το παγωμένο γιαούρτι, να πολτοποιηθούν τελείως τα κεράσια.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα δύο μείγματα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη, κάθε μία ώρα για 4 φορές βγάζουμε και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή το μίξερ χειρός για να αποφύγουμε τους κρυστάλλους στο παγωτό μας.
- Σερβίρουμε με γλυκό κεράσι, καραμελωμένα φιστίκια από παστέλι, ή ότι άλλο έχουμε στο σπίτι.
Πω πω αυτα τα κεράσια φαινονται τελεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα :)
Σε ευχαριστώ πολύ, αυτό το παγωτό είναι πολύ-πολύ δροσιστικό αλλά το κεράσι από πάνω το απογειώνει γευστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περνάς καλά!!
Πολύ δροσιστικό και πολύ νόστιμο το κερασοπαγωτό που έφτιαξες Μάχη! Γεια στα χέρια σου!! Νοστιμότατο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Κική, το κερασοπαγωτό μου είναι πολύ-πολύ δροσιστικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!