Υλικά της συνταγής μας
1200-1300
γρ. μελιτζάνες φλάσκες, αν μπορούμε βιολογικές
700 γρ.
τριμμένη ντομάτα
1κ.γλ. ξύδι
μπαλσάμικο
1κ.σ. πετιμέζι
3-4
κρεμμύδια μέτρια κομμένα
1/2
κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα
ελαιόλαδο
150 -200 γρ.
φέτα τριμμένη
1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα
1-2
ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
2-3 κλαράκια θυμάρι
2-3 κλαράκια θυμάρι
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς 30- 35 λεπτά να ροδίσουν.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά να γυαλίσουν, όχι να μαυρίσουν, προσθέτουμε την ντομάτα κονσέρβα ή φρέσκια, 1/2 κούπα νερό, αλάτι ,πιπέρι, λίγο πάπρικα, το μπαλσάμικο και το πετιμέζι (το πετιμέζι το χρησιμοποιώ πάντα στις σάλτσες αντί για ζάχαρη, τώρα και με το μπαλσάμικο δημιουργείται μία οξύτητα που πηγαίνει στη μελιτζάνα).
- Αφήνουμε να βράσει 20-30 λεπτά να πιεί τα υγρά της, σβήνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
- Σε ένα ταψί 30Χ25 περίπου βάζουμε 4-5 κουταλιές σάλτσα και πάνω βάζουμε μία σειρά μελιτζάνες κοντά μεταξύ τους, ρίχνουμε από μία κουταλιά σάλτσα και πασπαλίζω με φέτα τριμμένη, επαναλαμβάνω άλλη μία σειρά και τέλος βάζω τις ντομάτες ροδέλες αλατοπιπερωμένες.
- Ψήνω για 45-55 λεπτά το φαγητό μας στους 175 βαθμούς στο αερόθερμο στο χαμηλό τμήμα του φούρνου.
μμμμμ ωραια εκδοχη και αυτη μαχη μου!!!!ακρως καλοκαιρινη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεμεις "βαρκουλα" κανουμε την μελιτζανα και βαζουμε μεσα τα κρεμμυδια με την σαλτσουλα(σαν το παπουτσακι δηλαδη)
γεια στα χερια σου χρυσοχερα μαχη!!!!
Κική μου προσπάθησα να δώσω μία πιο εύκολη εκδοχή στο αγαπημένο φαγητό μας, ώστε να το γευόμαστε πιο συχνά!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ, καλό βράδυ!
Μίκρη ουτε να τις αγγίξω... τωρα που τις θέλω μου τις κοβει ο γιατρος χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαυτό πρέπει να προσέχουμε όταν απορρίπτουμε κάτι, γιατί αυτό θα μας εκδικηθεί κάποτε χαχα!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!
Αυτό το πιάτο του Ιμάμη, όπως και να μαγειρευτεί στον φούρνο ή στην κατσαρόλα, είναι θεονόστιμο... με φέτα θα το φτιάξω την επόμενη φορά, όπως το δικό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μάχη μου γλυκιά!
Ζ.
Πραγματικά είναι πεντανόστιμο όπως και να το μαγειρέψεις!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια Ζαμπία μου!
Καλό βράδυ!
To απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό Μάχη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η φέτα από πάνω το νοστιμίζει ακόμα πιο πολύ.
Φιλιά
Λατρεύω τις μελιτζάνες όπως και να είναι μαγειρεμένες!
ΔιαγραφήΗ φέτα του πάει πολύ!!
Φιλάκια!
Εμένα Μάχη μου, ως Τσακώνισσα που είμαι, δώσε μου μελιτζάνα και άλλο δεν θέλω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι γευστικότατο φαγάκι έφτιαξες!!! Μ' αρέσει πολύ!
Φιλάκια!
Ελενά μου στο εξοχικό μας έχω φυτέψει 20 ρίζες σχεδόν, κατάλαβες την αγάπη μου, έχω μέχρι τον χειμώνα μελιτζάνες!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Τέλειο για μένα που λατρεύω τα λαδερά φαγάκι με μπόλικη φέτα από δίπλα, Μάχη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι' αν έχεις κι' ένα ωραίο φρέσκο ψωμάκι. Είσαι "'άρχοντας"!!!
Καλό βράδυ.
Ετσι είμαι και εγώ δεν με φτάνει το λαδερό φαγάκι θέλω και το καλύτερο προζυμένιο ψωμί να το συνοδεύσω!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ Πηνελόπη μου, και σε ευχαριστώ πολύ!