Τυρομπαστουνάκια
γεμισμένα με κίτρινο τυρί, αλειμμένα με βούτυρο και πασπαλισμένα με πεκορίνο ή
κεφαλογραβιέρα τριμμένη!!
Υλικά της συνταγής μας
500 γρ.
ζύμη ψωμιού ή πίτσας βλέπε συνταγή
300 γρ.
μοτσαρέλα κίτρινο τυρί σε κομμάτι
150 γρ.
τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας η παρμεζάνα
30 γρ.
βούτυρο αγελαδινό
1 πρέζα
αλάτι
1
σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο να γίνει ένα λεπτό σχετικά φύλλο.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι, κομμάτια στενόμακρα (10 Χ 5 εκ. περίπου).
- Βάζουμε από ένα κομμάτι τυρί μεγέθους 8 Χ 2 περίπου και το κλείνουμε μέσα στη ζύμη σαν μπαστουνάκι.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο με την καθαρισμένη σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε λίγο αλάτι και το αφήνουμε εκτός θερμοκρασίας 5-10 λεπτά να πάρει το βούτυρο τα αρώματα από το σκόρδο.
- Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα τα μπαστουνάκια μας, τα αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Προσοχή μην τα ψήσουμε περισσότερο, για να είναι το τυρί μας μέσα ρευστό όταν τα κόψουμε (σαν την εικόνα).
ΤΕΛΕΙΑ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα να έχετε!!!
Σε ευχαριστώ Πέπη, Καλή Ανάσταση!!
Διαγραφή