200 γρ.
λαζάνια
1/2
κούπα λάδι
1 κιλό
σπανάκι σε φύλλα κατεψυγμένο ή φρέσκο
3-4
κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2
ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2
ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. λευκομανίταρα κομμένα φετάκια
300
τυρί τριμμένο Γκούντα
200 γρ.
κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
200 γρ. φέτα τριμμένη
2
κρέμες γάλακτος light των 200 γρ.
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1/2 κούπα λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, τα μανιτάρια, για 2-3 λεπτά μετά το σπανάκι μας, τα αφήνουμε να σοταρισθούν και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο.
- Μέσα στο σπανάκι βάζουμε όταν κρυώσει, τη φέτα και 100 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα ταψάκι 25Χ15 βάζουμε πρώτα λίγο κρέμα γάλακτος και 1/3 τυρί Γκούντα και μία σειρά λαζάνια, πάνω μία στρώση σπανάκι και μία στρώση 1/3 τυρί Γκούντα.
- Βάζουμε άλλη μία σειρά λαζάνια, σπανάκι, το υπόλοιπο τυρί Γκούντα και τέλος λαζάνια κρέμα γάλακτος και την γραβιέρα τριμμένη.
- Ψήνουμε σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει.
Χρόνια Πολλά Μάχη μου, Χριστός Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γκρατέν σου δείχνει σπέσιαλ, μ' αρέσει που έβαλες και μανιτάρια!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Έλενα μου χρόνια πολλά και σε σένα!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ.
Πολλά φιλιά!
χρονια πολλα Μαχη μου,να σε παντα καλα,με υγεια και χαρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια τα λαζανια σου,φαινονται τοσο λαχταριστα και οτι πρεπει για μετα την απολυτη 'κρεατοφαγια" μας!!!!
πολλα φιλια!!!!
Σε ευχαριστώ Κική μου να είσαι καλά και του χρόνου με υγεία όλοι μαζί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Εξαιρετικό πιάτο, που αρέσει και στα πιτσιρίκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάχη μου μπράβο, μετά από τόσο κρέας, είναι ότι πρέπει.
Φιλιά
Ναι, είναι μια καλή επιλογή τα λαζάνια γιατί μπορούμε να τα συνδυάσουμε με πολλά υλικά,
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο σπανάκι, μελιτζάνες, κιμά, και πολλά-πολλά άλλα.
Σε ευχαριστώ πολλά φιλιά!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Μάχη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λατρεύω το φαγάκι που έφτιαξες!!! Είναι νοστιμότατο!!!
Γεια στα χέρια σου!
Χρόνια πολλά Κική, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!