Η ταραμοσαλάτα είναι ωραίο συνοδευτικό για τα όσπρια και
τα θαλλασινά μας!!
Την απολαμβάνει όλη η Ελλάδα την Καθαρά
Δευτέρα!!
Υλικά της συνταγής μας
170-200
γρ. ταραμά λευκό
2
λεμόνια χυμός και ξύσμα
250-300 γρ.
ψωμί ψίχα μουσκεμένο χωριάτικο με προζύμι
1 κούπα
λάδι 250 γρ.
1
κρεμμύδι μεγάλο
άνηθο -
κρεμμυδάκια φρέσκα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Μουσκεύουμε το ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο multi τον ταραμά, το κρεμμύδι, το λεμόνι και τέλος το ψωμί (σε 2 η 3 δόσεις ανάλογα τα υλικά μας).
- Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά.
- Ανακατεύουμε καλά και η ταραμοσαλάτα είναι έτοιμη !!
*Αν δεν θέλουμε να την
καταναλώσουμε όλη δεν προσθέτουμε το κρεμμύδι. Έτσι μπορεί να διατηρηθεί για
μία εβδομάδα (τουλάχιστον) στη συντήρηση.
Την τσακισα σημερα... και σε λιγο ετοιμαζομαι για τον δευτερο γυρο χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εμείς το ίδιο....δεν έχει τέλος αυτή η ταραμοσαλάτα σήμερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεεεε μα τοσο ευκολη???Δεν εχω φτιαξει ποτε,θα το τολμησω μου φαινεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλα φιλια αααααα
Ναι Κική μου πολύ εύκολη, απλά πάει πολύ και η λαγάνα μαζί της!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!