Υλικά για τη συνταγή μας
1
ποτήρι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2-3 ώρες 250 γρ.
1
ποτήρι γάλα 300 γρ.
3
ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο 460 γρ. γεν. χρ.
ζάχαρη καστανή ψιλή βιολογική 500 γρ.
1
ποτήρι αμύγδαλο ασπρισμένα και πολύ ψιλοκομμένα 110 γρ.
6 αυγά
1
ποτηράκι μικρό σφηνάκι κονιάκ 25 γρ.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τον χυμό του
1/2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
4 κ.γλ.
μπέικιν γεμάτα (στο αλεύρι)
Υλικά για γλάσο
1
κουβερτούρα λευκή 180γρ
1κ.γλ.βούτυρο
κρέμα
γάλακτος 50 γρ.
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη(την μείωσα από την αρχική συνταγή που είχα 650-750 γρ. λευκή , σε 500 γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή) πολύ καλά, προσθέτουμε τους κρόκους ένα-ένα, το αμύγδαλο (κρατάμε λίγο αν θέλουμε για από πάνω), το κονιάκ, το ξύσμα και συνεχίζουμε με το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα απαλά, να ενσωματωθεί στο μίγμα.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αερόθερμο για 60-65 λεπτά σε ταψί 30 εκατ. ή σε 3 στρογγυλά μικρά sanitas 20 εκ. για 50-55 λεπτά, δοκιμάζοντας πάντα με ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.
- Αφήνουμε να κρυώσει η βασιλόπιτα, και βάζουμε για το γλάσο, σε ένα σκεύος την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί και προσθέτουμε την σοκολάτα τεμαχισμένη ,ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Ανακατεύουμε συνέχεια να κρυώσει λίγο και την ρίχνουμε πάνω στη βασιλόπιτα.
- Στολίζουμε τη βασιλόπιτα μας με σοκολάτα ή με φρουτάκια το έτος 2015.
Πολύ όμορφη και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά με υγεία :)
Σε ευχαριστώ μόλις που την πρόλαβα, η σοκολάτα ήταν ζεστή ακόμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι υγεία και αγάπη να έχεις την νέα χρονιά, τα δύο πολυτιμότερα αγαθά μας!!!