Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Τούρτα Παγωτό Βανίλια με Καραμελωμένα Αμύγδαλα και Επικάλυψη Σοκολάτα-Κεράσι

 Τόση ζέστη που έχουμε  ζήσει  εδώ και πολλές ημέρες όλοι μας, τι καλύτερο  από μία τούρτα παγωτό για όλη την οικογένεια!!
Εύκολη, δροσιστική, απολαυστική!!
 Περιμένανε αρκετές ώρες να την ολοκληρώσω και όποιος πέρναγε από την κουζίνα ρωτούσε αν είναι έτοιμη για σερβίρισμα!!
Τελικά η αναμονή άξιζε γιατί το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από αυτό που προσδοκούσαν!
Ελάτε μαζί μου να την δούμε γρήγορα!!






Υλικά της συνταγής μας

Βάση (24 cm)
200 γρ. μπισκότα βρώμης με σοκολάτα
70 γρ. βούτυρο λιωμένο

Παγωτό
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη χτυπημένη σε σαντιγύ
200 γρ. γάλα ζαχαρούχο (1/2 κουτί) παγωμένο
400 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο παγωμένο
1 κ.σ. μέλι ρευστό
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
1 κ.γλ. βανίλια
αμύγδαλα καραμελωμένα (1 παστέλι μεγάλο)

Επιφάνεια
1 κουβερτούρα  120 γρ. 52%
1 κούπα κεράσια χωρίς κουκούτσια
3 κ.σ. ζάχαρη καστανή



Εκτέλεση της συνταγής μας

Παγωτό
  • Σε ένα παγωμένο κάδο χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος 35% (να γίνει παχύρευστη) και την βάζουμε στο ψυγείο.
  • Μετά χτυπάμε με μίξερ το πολύ παγωμένο εβαπορέ, να διπλασιασθεί και το προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα το 1/2 ζαχαρούχο γάλα 200γρ., το λικέρ με το μέλι, την βανίλια και το αφρατεύουμε με το μίξερ.
  • Βάζουμε το παγωτό μας σε ένα δοχείο πλαστικό που να κλείνει αεροστεγώς και στην κατάψυξη.
  • Το βγάζουμε για 2-3 φορές κάθε μία ώρα και το χτυπάμε για να μην μας κρυσταλλώσει, στο τέλος προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα κομμένα σε μικρά κομμάτια.


Βάση μπισκότου
  • Σε ένα μικρό σκεύος, λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγο το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο multi τρίβουμε τα μπισκότα βρώμης με σοκολάτα, σαν αλεύρι (ή ότι μπισκότο παρόμοιο έχουμε), το ανακατεύουμε με το βούτυρο και το στρώνουμε σε μία φόρμα  με αποσπώμενη βάση 24-25 cm επικαλυμμένη με μεμβράνη και την βάζουμε κατάψυξη να παγώσει για 2 ώρες.
  • Έχουμε καλύψει την φόρμα με πλαστική μεμβράνη, ώστε όταν παγώσει η τούρτα μας να την βγάλουμε εύκολα  και να την αποθηκεύσουμε σε ένα πλαστικό σκεύος αεροστεγές.


Επιφάνεια τούρτας
  • Βάζουμε τα κεράσια με την ζάχαρη να σιγοβράσουν για 15 λεπτά μαζί με 1/3 κούπας νερό.
  • Μόλις βράσουν με ένα ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε.
  • Σε ένα μπολ ανοξείδωτο, που έχουμε στερεώσει σε μία κατσαρόλα που σιγοβράζει με λίγο νερό, λιώνουμε την σοκολάτα με 1 κ.γλ. λάδι ή καλαμποκέλαιο.
  • Ρίχνουμε τα 2/3 από τον πολτό κερασιού στην λιωμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε.


Συναρμολόγηση τούρτας
  • Μόλις το παγωτό μας αρχίζει να πήζει περίπου στις 5 ώρες, το ρίχνουμε πάνω στην βάση μπισκότου, το κλείνουμε αεροστεγώς και το αφήνουμε για 4-5 ώρες ακόμα να παγώσει τελείως.
  • Τέλος απλώνουμε με ένα μαχαίρι την σοκολάτα με τον πολτό κερασιού που παγώνει αμέσως από την θερμοκρασία του παγωτού και πάνω ρίχνουμε τον υπόλοιπο πολτό που έχουμε φυλάξει!!
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ, την άλλη μέρα ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε αεροστεγές σκεύος για να μην κρυσταλλώσει το παγωτό!!
  • Σερβίρουμε με γλυκό κεράσι!!!




6 σχόλια:

  1. Πολύχορταστικός ο τιτλος τηςτουρτας ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η τούρτα πιο χορταστική και δροσιστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και δεν ειμαι και γλυκαντζου και κολάστηκα με αυτο το γλυκάκι το δροσερό!
    Μπραβο σου Μαχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε και εγώ ήμουν αλλά τα τελευταία χρόνια μου είναι αδύνατον να αντισταθώ σε ένα κομμάτι τούρτα!
    Σε ευχαριστώ Αριάδνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με ξεσήκωσες βραδιάτικα Μάχη μου... τέλειο γλυκό και πολύ καλοκαιρινό!! Γεια στα χεράκια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly