Μια
γλυκιά καλημέρα με μια πιο γλυκιά και εύκολη μπουγάτσα, με σοκολάτα όμως!!
Πάντα ήθελα να βάλω μέσα σε αυτήν τη κρέμα λίγο σοκολάτα και τώρα
που πέτυχε θα αναστενάξουν..... από σοκολάτα όλες οι κρέμες !!
Ελάτε μαζί μου!!
Υλικά
της συνταγής μας
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 κρέμα γάλακτος 35% 250 γρ.
3 αυγά
2 φλ. ζάχαρη καστανή 340 γρ,
1 Luparc ελαφρύ 250 γρ.
2 βανίλιες
ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι για έξτρα άρωμα
1 κουβερτούρα 125 γρ.
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Ζαρώνουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε ταψί 30 x 35εκ., λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω στα φύλλα.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά να ξεροψηθούν καλά.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Περιχύνουμε τα φύλλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Ρίχνουμε μπόλικη κανέλα, ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε σε κομμάτια!!
Όχι μόνο νόστιμη αλλά και πολύ εύκολη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!
Πω πω σοκόλαση!! Το ψήσιμο στο τέλος με την κρέμα όλα τα λεφτά!! Μιαμ μιαμ μου τρέχουν τα σάλια πρωινιάτικα!! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν προλαβαινόμαστε να κρυώσει η κρέμα και δεν έχει σφίξει λίγο, αλλά από γεύση απογειώνει τις αισθήσεις μας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ κορίτσια μου, πολλά φιλιά!
Που να προλάβει να κρυώσει η κρέμα Μάχη μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆμα έχεις ένα τέτοιο γλυκάκι εμπρός σου, δεν στέκεσαι σε λεπτομέρειες όπως είναι ο "χρόνος" :-))
Σε ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
μάχη καλησπέρα.σήμερα έφτιαξα την κολοκυθόπιτά σου.πολύ νόστιμη!ακολούθησα πιστά τη συνταγή σου μόνο που πρόσθεσα στο κολοκύθι και τριμμένο σκόνη τζίντζερ,πάει φανταστικά στο πράσινο κολοκύθι αλλά και στη πορτοκαλί κολοκύθα.απογειώνει τη γεύση.ερωτηση.την προσθήκη σιμιγδαλιού τη κατάλαβαίνω για να απορροφήσει τα υγρά, το baking γιατί? θέλω να φτιάξω και τη μπουγάτσα σου με σοκολάτα.σκέτη κόλαση φαίνεται.φιλιά. νικη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ που δοκίμασες τις συνταγές!
ΔιαγραφήΤο μπέικιν το προσθέτουμε αν θέλουμε στην γέμιση διότι με τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι με την ολοκλήρωση του ψησίματος, μας δίνει πιο αφράτο αποτέλεσμα.Είναι κάτι που έβλεπα από την μητέρα μου και το ακολουθώ μερικές φορές.
Πολλά φιλιά!!
Φο-βε-ρή!!!!!!!!!!!!!!! Αυτό έχω μόνον να πω!!! Και η προσθήκη του λεμονιού με τη σοκολάτα την κάνουν ακαταμάχητη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Μάχη! :)
Σε ευχαριστώ πολύ Κική μου, είναι μία εύκολη εκδοχή της της μπουγάτσας αλλά με σοκολάτα!1
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ να έχεις!