Πίτσα
κλασσική, πίτσα εύκολη, πίτσα χωριάτικη... πίτσα σε όλο της το μεγαλείο και
τώρα μικρά πιτσάκια, εύκολα γιατί δεν χρειάζονται κόψιμο και προσφέρονται
αμέσως!!
Είναι
ωραία γιατί μπορούν να είναι το δεκατιανό μας, μιας που μεταφέρονται
εύκολα!!
Υλικά
της συνταγής μας (12-14
τεμ.)
250 γρ. αλεύρι up για κέικ
50 γρ ελαιόλαδο η βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
3-4 φέτες ζαμπόν κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια
2-3 πιπεριές κέρατο μικρές κομμένες σε πολύ μικρά τετραγωνάκια
150 γρ. τυρί κίτρινο (κασέρι) τριμμένο
150 γρ, γραβιέρα τριμμένη
ρίγανη,πιπέρι
Εκτέλεση
της συνταγής μας
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι ή το λιωμένο βούτυρο (εγώ τα έφτιαξα με λάδι), το τριμμένο κίτρινο τυρί, την μισή γραβιέρα, την ψιλοκομμένη πιπεριά και το ψιλοκομμένο ζαμπόν σε τετραγωνάκια.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι να γίνει μία ελαστική ζύμη να πλάθεται και με το χέρι αν δεν έχουμε φόρμες σιλικόνης ή αλουμινίου μιας χρήσεως.
- Γεμίζουμε τις φόρμες 3/4 την κάθε μία, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη, την υπόλοιπη γραβιέρα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για45- 50 λεπτά στην τελευταία θέση του φούρνου.
- Τα βγάζουμε πάνω στη σχάρα να κρυώσουν και τα προσφέρουμε!
Πολύ ωραίο και εύκολο! Το ΣΚ θα κάνω σουπίτσα, αυτά θα είναι το τέλειο συνοδευτικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου σου εύχομαι καλό Σ/Κ με την σουπίτσα σου και το συνοδευτικό που θα αρέσει πολύ σε όλους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία κι εύκολη λύση για μπουφέ! ό,τι πρέπει για το πάρτυ που ετοιμάζουμε στο κουτσουνάκι μας σε λίγες μέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σ/κ :)
Μμμμμ ωραιες μπουκίτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Σας ευχαριστώ πολύ, καλή Κυριακή!!
ΑπάντησηΔιαγραφή