Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Μπριάμ Στην Κατσαρόλα, Διαφορετικό Και Εύκολο

Ένα καλοκαιρινό φαγητό πολύ αγαπημένο, το μαγειρεύω συχνά επειδή μου αρέσουν τα λαχανικά που βρίσκουμε τώρα στην εποχή τους, ελάτε να το μαγειρέψουμε μαζί και να προσφέρουμε την απόλυτη γεύση από το σιγανό βράσιμο, αλλά και την καλή εμφάνιση του πιάτου μας!!




Υλικά της συνταγής μας( Για 4 -5 Μερίδες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες σε λεπτές ροδέλες
4 μελιτζάνες φλάσκες μικρές ή τσακώνικες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια
2 πιπεριές κέρατο σε κομμάτια
1/2 κούπα μαϊντανό
4 φέτες ζαμπόν βραστό προαιρετικό
500 γρ. ντομάτες τριμμένες
1 πρέζα κύμινο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κούπα ελαιόλαδο





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας, τα στεγνώνουμε, και τα κόβουμε σε κανονικές φέτες, και τα αλατίζουμε.
  • Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα 24 εκ. η΄26 εκ. που μπαίνει και στον φούρνο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο για 5 λεπτά με 1/2 κούπα λάδι, συνεχίζουμε στρώνουμε απάνω τις πατάτες αλατισμένες να πιάσει ένα στρώμα, βάζουμε πιπέρι και συνεχίζουμε με τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια, πιπέρι και λίγο μαϊντανό.
  • Συνεχίζουμε με το ζαμπόν το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια, και τέλος στρώνω όλες τις μελιτζάνες.
  • Ρίχνω το υπόλοιπο μαϊντανό, την ντομάτα σε όλη την επιφάνεια, 1/2 ποτήρι νερό, μία πρέζα κύμινο, λίγο αλάτι, πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε για 45-60 λεπτά( στο βαθμό 1 με πιο ψηλό το 9), αποσύρουμε, προσθέτουμε 1/2 κούπα λάδι,  πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα , και τοποθετούμε στο γκριλ για 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 30 λεπτά, σερβίρεται κανονικά σε κομμάτια και η νοστιμιά του είναι αξεπέραστη!



3 σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly