Yπέροχα , μαλακά τρουφάκια, πλημμυρισμένα από
σοκολάτα πραλίνας!
Υλικά της συνταγής μας (20-25 τεμάχια)
100 γρ. κρέμα γάλακτος light
100 γρ.
κουβερτούρα 55%
1 κ.γλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
τριμμένο 1- 2 σπόροι κάρδαμου (προαιρετικό)
50 γρ. φουντούκια ψημένα και χοντροκομμένα
Επικάλυψη
Επικάλυψη
100 γρ.
τρούφα μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα και το κάρδαμο (σποράκια που τα ξεφλουδίζω και τα τρίβω στο γουδί, τα βρίσκω στο s.m.)για 1 λεπτό, τα αφήνω 2-3 λεπτά να ανακατευτούν τα αρώματα, την βάζουμε πάλι να πάρει μία βράση , και τη ρίχνουμε στις τεμαχισμένες σοκολάτες.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό και αρχίζουμε με μία σπάτουλα να ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα, να γυαλίσει και να πέσει η θερμοκρασία της (γύρω στους 30 βαθμούς).
- Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και μετά το ποτό.
- Τέλος τα φουντούκια και ανακατεύω καλά.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο ή αφήνουμε στον πάγκο για 2-3 ώρες να σφίξει το μείγμα.
- Πλάθουμε σε στρογγυλά, κόβοντας με ένα κουτάλι από το μείγμα της σοκολάτας και κυλάμε μέσα σε ένα μπολ με μαύρη τρούφα σοκολάτας.
- Τοποθετούμε στην συντήρηση, βγάζουμε εκτός για 10 λεπτά, όταν είναι να τα προσφέρουμε.
TIPS
Η γεύση του κάρδαμου ή κακουλέ
είναι η ζεστασιά του πιπεριού, αναφορές στο λεμόνι, τη μέντα, νότες λουλουδιών.
Έχει βιταμίνη C, είναι
αποτοξινωτικό, αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της καταρροής, τους ρευματικούς πόνους, καθαριστικό
του αίματος, θεραπεία του διαβήτη, διεγείρει την όρεξη, βοηθά την πέψη των γαλακτοκομικών
προϊόντων, μειώνει την απότομη επίδραση του καφέ στο νευρικό σύστημα.
Μου αρέσει πολύ η προσθήκη του κάρδαμου και η κουβερτούρα πραλίνας! Θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμα!! Θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!! Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαί το κάρδαμο μου αρέσει πολύ στα γλυκά και στα φαγητά!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλάκια, καλό Σ/Κ.
Αυτή την κουβερτούρα πραλίνας βρε παιδί μου, δεν προλαβαίνω να την κάνω τίποτα, την τρώω πάντα έτσι, χιχιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τα τρουφάκια!
Γιαυτό και εγώ προσαρμόζω το υπόλοιπο από την πραλίνα για σοκολατάκια, ότι μένει
Διαγραφήδηλαδή!!
Είναι νόστιμα ισορροπεί η πραλίνα με την πικρή τρούφα!!
Φιλιά καλό Σ/Κ.
Και μόνο που άκουσα την μαγική λέξη "πραλίνα" τα λάτρεψα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστά!
Φιλιά, καλό μεσημέρι!
Τελικά είναι μεγάλο κόλλημα αυτή η πραλίνα, δημιουργείς αμαρτίες!!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά ΕΛΕΝΑ!!
Πολύ λαχταριστές σοκολατένιες μπουκίτσες! Μου αρέσει η προσθήκη του κάρδαμου! Καλό Σ/Κ, ΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!! Ελειπα Σ/Κ, χωρίς υπολογιστή ,πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΩραία ιδέα το κάρδαμο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα τρουφάκια!!
Πέπη σε ευχαριστώ πολύ, ναι είναι ιδιαίτερο, και χαρίζει το κάτι άλλο στην τελική γεύση!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Μιλάμε για ένα υπέροχο άρωμα (κάρδαμο) μέσα στην απολαυστική υφή της πραλίνας και της σοκολάτας. Μπράβο Μάχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Πηνελόπη, πράγματι με κάλυψες, είναι όπως το λές έτσι το νιώθεις όταν
Διαγραφήτο απολαμβάνεις!
Πολλά φιλιά, καληνύχτα!!
Αρωματικά τρουφάκια σούπερ τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κάρδαμο είναι ωραία προσθήκη.
Κι έχω και κουβερτούρα πραλίνας... ;)
Φιλιά
Σε ευχαριστώ, αρκεί μια κουβερτούρα για να σε βάλει στην κουζίνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!