Υλικά για τη συνταγή μας
4 κούπες αλεύρι
μαλακό (500 γρ.)
1 φάκελο μπέικιν (2
κ.σούπας)
1 κούπα ελαιόλαδο
ελαφρύ η μισό-μισό με καλαμποκέλαιο
1/3 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
η καστανή
1 ποτήρι κρασιού
χυμό πορτοκάλι
1/3 ποτήρι κρασιού
κονιάκ
1 κ.γλ. ξύσμα
λεμονιού
400-500 γρ. μαρμελάδα
φρούτα του δάσους
125 γρ. σμέουρα
φρέσκα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
·
Βάζουμε
σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και στην μέση ανοίγουμε μία γουβίτσα και
ρίχνουμε την ζάχαρη, τον χυμό, το κονιάκ, το λάδι, και το ξύσμα.
·
Ανακατεύουμε
καλά τα υλικά με το χέρι μας ώστε να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
·
Την
αφήνουμε για 30΄να ενωθούν τα αρώματα.
·
Κόβουμε
την μισή ζύμη και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες σε φύλλο λεπτό 1
εκατ.
·
Την
βάζουμε σε ένα ταψάκι 32Χ26 ή σε στρογγυλό 28 εκατ.
·
Την
υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε και αυτή με τον ίδιο τρόπο σε ένα λεπτό φύλλο.
·
Κόβουμε
μακριές λωρίδες και βάζουμε πρώτα πάνω και γύρω-γύρω στη ζύμη μια λωρίδα σαν
στεφάνι.
·
Ρίχνουμε
και στρώνουμε την μαρμελάδα (αφού έχουμε ανακατέψει μέσα τα φρέσκα σμέουρα αν
θέλουμε) πάνω στη ζύμη μας.
·
Στολίζουμε
με τις υπόλοιπες λωρίδες την τάρτα μας.
·
Ψήνουμε
στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
·
Με
ένα πινέλο περνάμε με γάλα όλες τις λωρίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου