Ο αρακάς
με πατάτες είναι ένα καθημερινό αγαπημένο φαγητό που αν του προσθέσεις
μανιτάρια το απογειώνεις .
Για όλα τα
φαγητά, από τα πιο σύνθετα μέχρι τα πιο απλά, η συνταγή της επιτυχίας είναι τα
καλά φρέσκα υλικά.
Και με
λίγα απλά υλικά μπορείς να δημιουργήσεις ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!
Ελάτε μαζί
μου να το δούμε!!
βαθμός δυσκολίας - μέτριος
χρόνος προετοιμασίας - 15 λεπτά
χρόνος ψησίματος - 50 λεπτά
Υλικά της συνταγής μας (2-3
μερίδες)
500 γρ.
αρακά βιολογικό
500 γρ.
μανιτάρια πλευρώτους
1/2
ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι
ξερό
2-3
κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά
πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 καρότο
σε κύβους
1 ντομάτα
τριμμένη
1-2
πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια (εδώ έχω βρει με την κόκκινη φλούδα)
3/4 κούπας
νερό ή ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια που έχουμε ξεχωρίσει με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια, για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν, αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, 3/4 της κούπας νερό ή ζωμό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά 40 -50λεπτά.
- Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε 1/2 κούπα ελαιόλαδο και ρίχνουμε πάνω τα μανιτάρια, κουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά κυκλικά και σερβίρουμε.
θα το δοκιμάσω Ο Π Ω Σ Δ Η Π Ο Τ Ε
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα χάσεις σίγουρα!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ!!
Ότι πρέπει το λαδερό φαγητό για τις μέρες που διανύουμε Μάχη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με τα μανιτάρια γίνεται πόλος έλξης :-)
Μου αρέσουν πολύ τα μανιτάρια, αλλά είναι μια πολύ καλή τροφή για όλους κυρίως σε μία περίοδο νηστείας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου σε ευχαριστώ!