Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Κουλούρια Ολικής με Πετιμέζι και Μαχλέπι, Χωρίς Ζάχαρη

Κουλούρια με  πετιμέζι  χωρίς προσθήκη ζάχαρης με αγαπημένα μπαχαρικά,
και αλεύρι ολικής, μαζί με σταρένιο!
Μας συνθέτουν μια απόλαυση ιδιαίτερη, σκληρό εξωτερικά, αφράτο εσωτερικά, με τη γεύση από το μαχλέπι να μας μαγεύει!! Ελάτε γρήγορα κοντά μου να το δούμε!!





Υλικά της συνταγής μας
2 κούπες αλεύρι ολικής 240-250 γρ
2 κούπες αλεύρι σταρένιο η γ.χρ. 240-250 γρ.
1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουεντερ
120 γρ. ηλιέλαιο βιολογικό
1 κούπα πετιμέζι 260 γρ.
1 κ.γλ. μαχλέπι
1 κ.γλ. μαστίχα με ζάχαρη τριμμένη
ξύσμα 1 πορτοκαλιού ακέρωτου
70 γρ. χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
2-3 κ.σ. σουσάμι


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε το ηλιέλαιο και το πετιμέζι.  Στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την σόδα, την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αφρίσει και το προσθέτουμε στα υγρά.
  • Συνεχίζουμε με το μαχλέπι, την μαστίχα, το ξύσμα, το μπέικιν, το σουσάμι και τέλος τα δύο άλευρα, σιγά-σιγά μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε (εγώ εδώ ήθελα να είναι όλα στρογγυλά).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο και τα δύο ταψιά, στους 170 βαθμούς, για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.



4 σχόλια:

  1. Καλημερα Μάχη μου, με τα ωραίο αρωματικά σου κουλουρακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριάδνη μου σε ευχαριστώ πολύ, χάρηκα πολύ. πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρωματικά...όσο δεν παίρνει, Μάχη! Δίπλα στον πρωινό μου καφέ θα ήταν ότι έπρεπε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το φαντάζομαι, είναι πολύ αρωματικά και απολαυστικά Πηνελόπη!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly