Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Παγωτό Lemon Pie με Μέλι

Ένα καινούργιο παγωτό για αυτό το τόσο τρελό καλοκαίρι που μοιάζει με Φθινόπωρο. Αλλά η ζέστη ...ζέστη. Γι΄αυτό χρειαζόμαστε ένα παγωτό για να δροσιστούμε και αν είναι με λεμόνι είναι ακόμα  καλύτερο!!
Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι άρεσε σε όλους και η κατάψυξη είχε πάρει φωτιά, όλο δικαιολογίες ψάχναμε για να βάζουμε παγωτό σε μπολ, να τρίβουμε μπισκότα και το κερασάκι στην τούρτα ....από πάνω μία μαρμελάδα φράουλα που είχα φτιάξει!
Μη σας κουράζω άλλο, ελάτε γρήγορα να το φτιάξουμε!!!





Υλικά της συνταγής μας
180 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 λεμόνι μέτριο
4 αυγά μικρά
1 κ.σ. λικέρ λεμόνι (λιμοντζέλο) ή πορτοκάλι
300 γρ. μέλι
4 κ.γλ. γεμάτα κόρν φλάουρ
150 γρ. βούτυρο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 20% παγωμένη και χτυπημένη σε σαντιγί (θα την βρείτε στο s.m.)
200-300 γρ. σπιτικά μπισκότα με λάδι καρύδας και μαύρη ζάχαρη (βλέπε την συνταγή) ή του εμπορίου digestive
150 γρ. φυστίκι αιγίνης τεμαχισμένο ή ότι άλλο ξηρό καρπό έχετε.
2 κ.σ. μέλι





Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το κόρν φλάουερ, το ξύσμα, το μέλι και το λικέρ.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό λεμονιού-πορτοκαλιού και αφήνουμε να πάρει μία βράση. 
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού-πορτοκαλιού στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και μετά όλο το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες.
  • Χτυπάμε στο μίξερ σε παγωμένο κάδο που τον έχουμε βάλει στην κατάψυξη για 20-30 λεπτά και την κρέμα γάλακτος που πρέπει να είναι πολύ καλά παγωμένη. Μόλις πήξει την βάζουμε στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε τα φυστίκια. (Αν θέλουμε τα ψήνουμε για 5 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και τους προσθέτουμε 1-2 κουταλιές μέλι. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.)
  • Τώρα μπορούμε να συνθέσουμε το παγωτό μας. Σε ένα δοχείο πλαστικό (που θα μπορεί να μπει στην κατάψυξη) βάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την κρέμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και τα φυστίκια και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 με 2 ώρες.  
  • Στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα με τον αβγοδάρτη και αφού έχουμε τεμαχίσει και τα μπισκότα μας σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα. 
  • Αφήνουμε πάλι στην κατάψυξη ολόκληρο το βράδυ και το παγωτό μας είναι έτοιμο! 
  • Σερβίρουμε με κομμάτια μπισκότα.





**Είναι ελαφρώς ξινό και του πάει γιατί έχει και τα μπισκότα που είναι γλυκά. Αν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε 2 κ.σ. μέλι συμπληρωματικά!!





4 σχόλια:

  1. Τι ωραίο! Ότι έχει λεμόνι μου αρέσει πολύ. Με ξηρούς καρπούς και μπισκότα, ακόμα καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίναι πολύ καλό το λεμόνι στο παγωτό με μορφή της κρέμας-λεμονιού.Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το παγωτό σου Μάχη μου... έστω κι αν το ανακάλυψα τώρα! Καλώς σε βρήκα και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασιλική μου συγνώμη που δεν σου απάντησα αμεσα ,απλά κάποια οικογενειακά θέματα ,όχι κακά απλά πολύ κούραση με κρατούν μακρυά από τις συνταγές μου!Χάρηκα πολύ που μου έγραψες ,καλώς σε βρήκα!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print friendly