Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Σοκολατένια Κεϊκάκια "Υγρή Λάβα"

 Σοκολατένια κεϊκάκια έχουμε σήμερα, με μια σοκολατένια λάβα να χύνεται σε κάθε κουταλιά, σκέτη κόλαση!!
Τα φτιάχνω τον τελευταίο καιρό λίγη ώρα πριν το κυριακάτικο φαγητό
επειδή είναι πολύ εύκολα και τα ψήνω μόλις αρχίζουμε να τρώμε, έχω τον νου μου να τα σβήσω στα εννέα λεπτά και μετά να μην “προλαβαινόμαστε”  να τα γευτούμε ζεστά!!
Σίγουρα μπορούν να  συνοδεύσουν τέλεια πολλές γλυκές στιγμές μας!!
Η δόση είναι επίτηδες μικρή για να σταματάμε στο ένα και καλό, εσείς μπορείτε να την διπλασιάσετε αν θέλετε!!
Ελάτε γρήγορα μαζί μου!!




βαθμός δυσκολίας - εύκολο
χρόνος προετοιμασίας - 10 λεπτά
χρόνος ψησίματος - 10 λεπτά στους 200 βαθμούς αερόθερμο η 210 αντιστάσεις



Υλικά της συνταγής μας ( 6 τεμ. μεγάλα ή 9-10 μικρά)
150 κουβερτούρα 52% η 65% λιωμένη
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμ/σία δωματίου
4 μεγάλα αυγά σε θερ/σία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη καστανή η ζάχαρη καρύδας 
90 γρ. αλεύρι γ.χρ. κοσκινισμένο η ολικής
1/2-1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. βανίλια υγρή ή ξύσμα από 1 βιολογικό μανταρίνι η μικρό πορτοκάλι 



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Σε μία κατσαρόλα μικρή λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά την σοκολάτα με το βούτυρο, ομογενοποιούμε και προσθέτουμε  την βανίλια ή το ξύσμα (που είναι εξίσου καλό).
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά να αφρατέψει και να διπλασιασθεί.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα της σοκολάτας, αναμιγνύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να απορροφηθούν τα αυγά από την σοκολάτα.
  • Τέλος κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω (δεν θέλει πολύ ανακάτεμα σε αυτήν την φάση).
  • Είναι μία πηχτή ζύμη. Αδειάζουμε σε 6 θήκες λίγο μεγαλύτερες του κανονικού για μάφινς από σιλικόνη ή σε 9-10 τεμ. από τις κανονικές μικρότερες φόρμες χάρτινες.
  • Σε καλά προθερμασμένο φούρνο  στους 200 βαθμούς αερόθερμο, τοποθετούμε την φόρμα μας στην 2η θέση από κάτω και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
  • Μπορείτε να το δοκιμάσετε με ένα μαχαίρι στα 8-9 λεπτά και να τα βγάλετε όποτε σας αρέσει. 

info:
Σε αυτόν το χρόνο ψησίματος είναι ρευστό μέσα. Στα 13 λεπτά που τα έβγαλα την πρώτη φορά είχε πήξει ελαφρώς το εσωτερικό τους, στην δεύτερη φορά  στα 9 λεπτά ήταν ρευστά.
Τα αφήνεται όσο θέλετε εσείς μετά τα 8-9 λεπτά και προσοχή στον φούρνο γιατί ο καθένας είναι λίγο διαφορετικός, αλλά και η φόρμα του κάθε γλυκού αν είναι πολύ μικρή η λίγο μεγαλύτερη θέλει αντίστοιχα λιγότερο η περισσότερο χρόνο.
Όπως και να τα δοκιμάσετε είναι τέλεια αλλά νομίζω ότι υπερέχουν τα δεύτερα που βγήκανε στη μέση ρευστά.
Αν τα συνοδεύσετε  με παγωτό και τριμμένους ξηρούς καρπούς είναι τέλεια!!




8 σχόλια:

  1. Υπέροχα και πανεύκολα!!! Καλή σου μέρα Μάχη, καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χαρά του σοκολατοφάγου (!!!) Μάχη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ απολαυστικό γλυκάκι!!
    Κορίτσια σας ευχαριστώ!!
    Καλή συνέχεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω για αυτες τις λάβες, λιώνω πάντως....!
    Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!
    Φιλί γλυκό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aριάδνη έτσι λιώνουμε και εμείς!!
    Σε ευχαριστώ πολύ, καλό Σ/Κ !!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χόρτασα απο τις φωτογραφιες!

    Καλή εβδομαδα:)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με κάνεις πάντα να χαμογελάω, έχεις πολύ δίκιο για τις φωτό!!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Print friendly